Kasten op maat

Een assortiment waarover wij in ieder geval niet uitgepraat raken… Degene die al eens een bezoekje aan onze showroom heeft gebracht kan dit zeer waarschijnlijk bevestigen. Een mogelijke reden hiervoor is het feit, dat wij letterlijk even oud (of juist even jong) zijn, als ons assortiment kasten op maat. We zijn gelijk opgegroeid en hebben hierdoor alles ‘samen’ meegemaakt… Feit blijft dat het assortiment kasten op maat ons bijzonder goed past!

Al voor onze opening in Krommenie (1994), werkte wij met kastsystemen met schuifdeuren. Het verschil tussen toen en nu is heel simpel; toen was het bestaande assortiment kasten maatgevend, nu is de beschikbare ruimte maatgevend. Anders gezegd werd toen de ruimte aangepast aan de leverbare afmetingen en wordt nu de kast geheel aangepast naar ruimte waarin de klant de kast wil hebben. En dat is zoals het ook hoort te zijn!

Kasten op Maat is een pracht assortiment, waarin we onze creativiteit prima kwijt kunnen! Als je het eenvoudig blijft bekijken, is er namelijk altijd een uitdaging; de klant heeft een bepaalde ruimte beschikbaar en wij krijgen de vraag deze ruimte zo praktisch mogelijk bruikbaar te maken. Hierin maken wij maximaal gebruik van onze jarenlange ervaring én dat is wellicht onze belangrijkste eigenschap.

Eenvoud houdt het overzichtelijk

Een belangrijk onderdeel van een gesprek over ons assortiment kasten op maat, is het eenvoudig houden van alle mogelijkheden. Er zijn namelijk zoveel keuzes te maken, dat een uitleg over ieder detail vaak teveel wordt. Eenvoud maakt het hierbij makkelijker, om te onthouden wat écht belangrijk is. In een gesprek achterhalen we welke systemen niet relevant zijn, zodat we deze kunnen laten afvallen. Dit heeft deels met het uiterlijk te maken, maar kan ook door gegevens van de plek waar de kast uiteindelijk moet komen worden bepaald. Niet ieder systeem heeft dezelfde mogelijkheden…

We praten uiteindelijk over Kasten op Maat. Maar eigenlijk hebben we met een deursysteem op maat te maken en met een kastinterieur op maat. Tezamen vormt dit een kast op maat. Sommige situaties vragen echter naar één van deze twee onderdelen en dat is dus geen probleem. Voldoet een bestaande inrichting, maar zijn de deuren aan vervanging toe; geen probleem! Is er een kamer over en is het de bedoeling hier een mooie inloopkast van te maken, dan zijn deuren wellicht helemaal niet nodig; geen probleem!

Kastinterieurs

Wanneer we kijken naar onze kastinterieurs, dan hebben we keuze uit twee verschillende fabrikanten, die samen 4 verschillende uitvoeringen aanbieden. Het verschil tussen deze uitvoeringen? In grote lijnen gaat het hierbij om de dikte van de staanders en de planken. Er is een keuze uit 18, 19,22 of 25mm dik materiaal. Om een mooie en bovenal praktische indeling te ontwerpen, is ervaring noodzakelijk. We zien namelijk heel vaak dat indelingen worden overgenomen uit brochures. En daar hebben wij met ruim 27 jaar ervaring onze eigen ideeën over… Voor meer informatie over onze interieurs op maat, klik hier.

Schuifdeuren

Het assortiment deuren is groot… Zeg maar gerust héél groot! Ruim 100 verschillende deuren, die allemaal exact op maat worden gemaakt en die in bijzonder veel verschillende kleuren en uitvoeringen leverbaar zijn. Zeker bij deuren is het prettig om systemen uit te kunnen sluiten, zodat het overzichtelijk wordt. De eerste stap die we maken is om uit te vinden voor welke toepassing de deuren worden gezocht. Het moge duidelijk zijn, dat de wensen en vooral eisen die worden gesteld aan de deuren, in de garage anders zijn dan in de woon- of slaapkamer. Vervolgens kijken naar de sfeer waarop de deuren moeten aansluiten en zo komen we steeds een stapje verder.

Met regelmaat blijft het ideale systeem vanzelf over. Blijft er meer dan één systeem over, dan werken we gewoon beide systemen uit, zodat er een duidelijke keuze gemaakt kan worden. De verschillende systemen zijn het meest eenvoudig onder te verdelen in omlijste deuren, Stijldeuren of Loftdeuren. Om hierin een keuze te kunnen maken, is het belangrijk de verschillen te weten. Technisch, optisch (welke sfeer wekt het systeem op) en zeker ook de prijs. We lopen de drie uitvoeringen stap voor stap door en komen altijd tot een conclusie… Voor meer informatie over onze deuren, klik hier.

Draaideuren

Tot slot is er nóg een systeem dat de afgelopen jaren steeds meer bekendheid heeft gekregen; Draaideurkasten op Maat! Een pracht van een alternatief voor schuifdeuren op maat en in veel gevallen toch ook iets aantrekkelijker geprijsd. Bij onze draaideurkasten is er een keuze uit twee interieurdiktes (18 of 22mm) en verschillende kleuren. Hierbij is het ook eenvoudig mogelijk, om kleuren te combineren. Naast de ‘standaard’ uitvoering voor de draaideuren, is het ook mogelijk om deze te laten foliën. Dit principe wordt ook gebruikt bij onze Stijldeuren en hierdoor is het combineren van Schuifdeuren op Maat met Draaideurkasten op Maat bijzonder eenvoudig geworden. De deuren krijgen exact dezelfde uitstraling! Meer informatie over onze draaideurkasten? Klik hier.

Schuifwandenopmaat.nl

Al vele jaren vertellen wij op een aparte website over ons assortiment Kasten op Maat. Volledig informatief, dus geen webshop… Net als bij ons assortiment op maat gemaakte Raamdecoratie en Insectenwering, zijn wij namelijk van mening dat deze assortimenten onmogelijk via een webshop te bestellen zijn. Tenzij je van een aanzienlijk risico houdt natuurlijk… Klik hier voor onze website.

Hulp nodig?

Patrick helpt graag!

Het uitzoeken van een kast neemt vaak meer tijd in beslag, dan vooraf wordt gedacht. Deze tijd maakt Patrick maar wat graag vrij! Maak daarom vrijblijvend een afspraak, zodat we rustig onder het genot van een lekkere kop koffie onze mogelijkheden door kunnen nemen.

T: 075-6214432
E: [email protected]