Schuifdeuren op Maat

Het deursysteem is bepalend voor de gehele uitstraling van toekomstige opstelling. We zeggen bewust opstelling, al is ‘kast’ in de meeste gevallen een betere omschrijving. Uiteindelijk is meer dan 75% van de opstellingen die wij leveren en plaatsen bedoeld als kast en hiervan is het overgrote deel dan vervolgens weer een kledingkast. Maar onze kasten zijn multifunctioneel is gebruik en dus zijn er ook volop mogelijkheden voor opbergkasten in de ruimste zin van het woord. Maar ‘opstelling’ kan ook alleen een deursysteem betekenen. We kunnen onze schuifdeuren namelijk ook prima gebruiken als deur naar de badkamer, slaapkamer of natuurlijk voor een pracht van een inloopkast!

Kortom; onze deuren zijn bijzonder breed in te zetten. En dan is het maar goed dat we hierin een ruime keuze bieden. Ruim 70 verschillende deuren, die allemaal exact op maat worden gemaakt! Je zult begrijpen dat er over onze schuifdeuren veel valt te vertellen. Zoveel, dat het onmogelijk is, om dit op onze website(s) te beschrijven. Dat is dan ook vooral de rede, dat wij je graag uitnodigen in onze winkel. Daar staan veel verschillende opstellingen en kunnen we stap voor stap de verschillen doornemen…

Om het overzichtlijk te houden, verdelen we de deuren in 3 groepen;

Omlijste deuren

Omlijste deuren zijn voorzien van een omlijsting. Deze omlijsting heeft voor de gebruiker als belangrijkste functie, dat de deuren hieraan vast worden gepakt, als deze worden bewogen. De omlijsting is natuurlijk ook bepalend voor de uitstraling van de deuren en is daarom leverbaar in heel veel verschillende modellen, kleuren en formaten. De deurvulling is 10 of 12mm geplastificeerd plaatmateriaal, of 4mm gekleurd- of spiegelglas. Wanneer de deuren bijvoorbeeld worden gebruikt als toegangsdeur naar een bad- of slaapkamer, is er zelfs ook 6mm gelaagd glas leverbaar. Doordat dit glas doorzichtig is, wordt het standaard gelaagd geleverd. Mocht het glas door welke reden stuk gaan, zal deze in elkaar blijven zitten en niet uit elkaar vallen. Gekleurd- en spiegelglas is eenvoudig voorzien van een veiligheidsfolie op de achterzijde van de deur. Omlijste deuren zijn in een aantal uitvoeringen leverbaar tot 150cm breed x 278cm hoog.

Dé trend van dit moment is wel de deur met een zwarte omlijsting. Strak, modern en toch ook weer een beetje klassiek. Zwarte omlijstingen zijn er in verschillende modellen en kunnen worden gecombineerd met alle kleuren en materialen deurvullingen. (zie foto’s onderaan deze pagina)

Stijldeuren

Dit type deur heeft de markt werkelijk overvallen in 2008 en is sindsdien niet meer weg te denken. In eerste instantie in een aantal klassieke modellen, maar al snel gevolgd door moderne modellen. Sinds 2016 is de uitvoering ‘Barn’ leverbaar en wie onlangs nog een woonmagazine heeft opengeslagen, zal begrijpen dat dit de topper van het moment is. Stijldeuren zijn leverbaar in 22 en 25mm dikte en worden gemaakt van MDF. De deur wordt gefolied, wat een oersterke en vooral prachtige uitstraling oplevert. Hoogglans of juist volledig mat en in vele verschillende kleuren. Een ruime keuze in prachtige handgrepen maken de deuren af.

Loftdeuren

Het jongste systeem binnen ons assortiment en inmiddels aan een ware opmars bezig. Loftdeuren kenmerken zich door eenvoud; geen spiegeldeuren, maar ‘gewoon’ een volle deur, met mooie handgrepen. Industrieel is de hoek waarin de Loftdeuren vaak geplaatst worden, al is dit wel sterk afhankelijk van de gekozen kleurstelling. Loftdeuren zijn zonder meer de meest zware deuren, mede door de extreme dikte van 28mm. Daarnaast zijn loftdeuren aan de voor- en achterzijde voorzien van een schitterende formica afwerking, waarin de zichtbare nerven ook perfect voelbaar zijn.

Kwaliteit gegarandeerd

De uitstraling van de betreffende deuren is vaak voldoende doorslaggevend, om een keuze te kunnen maken. Deze drie groepen hebben namelijk een heel eigen karakter. Het grote verschil tussen de drie groepen, zit hem deels in de uitvoering van de deuren (wielsysteem, dikte, afwerking) en deels in de fabricage. Het fabricageproces van een omlijste deur is nu eenmaal een stukje eenvoudiger, dan bijvoorbeeld dat van een Loftdeur. Maar betekent dit dan direct ook een verschil in kwaliteit? Nee! Zeker niet.

Wanneer de deuren worden geplaatst voor een kastinterieur op maat, dan is het goed om te weten dat ieder deursysteem perfect past voor ieder type interieur dat wij leveren. Eindeloos combineren is dus geen enkel probleem!

Last van keuzestress...?

Ik help je graag op weg!

Als er zoveel keuze is, dan is het belangrijk dat we je goed kunnen adviseren! We nemen je graag mee in onze wondere wereld van Schuifdeuren op Maat!

T: 075-6214432
E: [email protected]