PVC vloeren

De PVC vloeren winnen steeds meer terrein in ‘vloerenland’. Niet zo heel vreemd, want het aantal verschillende PVC vloeren groeit ook sterk en door de ongekend brede keuze –en daardoor ook toepassingen-  is een PVC vloer bijna altijd geschikt voor iedere ruimte. PVC is makkelijk in onderhoud, voelt ten opzichte van andere harde vloeren, lekker warm aan de voeten. In sommige gevallen is PVC dan ook nog eens niet van echt (hout) te onderscheiden.

Er is zoals gezegd, een zeer brede keuze in het aantal PVC vloeren. Maar er is eerst een keuze te maken, in het type PVC vloer dat het best bij jou, of bij jouw situatie past; plakken of klikken? Het verschil is letterlijk zo simpel, als hoe het geschreven is. Kies je voor een PVC vloer die wordt verlijmd, of past een klikvloer beter bij jou?

De verschillen tussen deze twee vloeren zijn best groot, zowel in gebruik, als in toepassing en zeker ook in prijs. Maar zoals Nederlands bekendste voetballer allertijden ooit al zei; “Ieder voordeel…” De eigenschappen van beide soorten PVC vloeren zijn best verschillend en dus is het maken van keuze tussen beide, vaak niet al te moeilijk.

De meest voor de hand liggende redenen om voor een verlijmde PVC vloer te kiezen, zijn:

  • Beste (warmte)rendement indien er vloerverwarming aanwezig is
  • Zeer strak eindresultaat
  • Minimale kans op krimpnaadjes
  • Contactgeluid is minimaal
  • Zeer hygiënisch
  • Leggen in visgraad goed mogelijk

Maar er ‘kleven’ ook nadelige eigenschappen aan verlijmde PVC vloeren, als je deze punten vergelijkt met een PVC vloer die wordt geklikt. De meest belangrijke hierbij is mogelijk de totaalprijs. Wanneer PVC wordt verlijmd, zijn er ten eerste een aantal handelingen meer noodzakelijk, dan wanneer de vloer wordt geklikt. Zo dient de ondervloer altijd te worden geëgaliseerd. Dit brengt natuurlijk extra kosten met zich mee. Vervolgens is het verlijmen zelf ook best een arbeidsintensieve klus, die minder snel gaat dan het leggen van de klik uitvoering. Dit betekent simpelweg dat de legkosten per m2 aanzienlijk hoger liggen, dan bij klik PVC. Wanneer je dit op een positieve manier benaderd, kun je de positieve punten van klik PVC dus beter op een rijtje zetten;

  • Ondergrond hoeft lang niet altijd te worden geëgaliseerd, wat een kostenbesparing oplevert
  • Het leggen van klik PVC gaat doorgaans sneller dan een verlijmde uitvoering
  • Een klik PVC vloer is eenvoudig te verwijderen en hierdoor mogelijk ook verhuisbaar. Hou wel rekening met een flink verlies van oppervlakte, omdat stroken die zijn gesneden niet zo snel herbruikbaar zijn.
  • Er zijn prima ondervloeren voor klik PVC beschikbaar, die de warmte van vloerverwarming maximaal doorlaten en tegelijkertijd aan de meest voorkomende geluidsnormen voldoen

Toch lees je op het internet regelmatig slechte ervaringen met PVC dat is geklikt. Deze ervaringen komen natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen en moeten dus serieus worden genomen. Het grootste probleem wordt veroorzaakt doordat de zon vol op de vloer kan komen te staan en de geklikte PVC vloer hierop kan reageren. PVC zet uit en krimpt en dit gaat natuurlijk makkelijker bij een geklikte vloer, dan bij een volledig verlijmde vloer. Hier dien je in je keuze simpelweg rekening mee te houden. Kies je een lichte kleur vloer, of zitten de meeste ramen op het noorden of oosten, dan is een klik PVC vloer een prima keuze.

Verlijmd PVC

In onze vloerenafdeling vindt je een ruime keuze in verlijmde PVC vloeren. Brede stroken, smalle stroken, kort of juist lang, of misschien wel de uitstraling van een plavuizen vloer? We tonen veel verschillende manieren van leggen. Is visgraad, of misschien in een Hongaarse punt? Alles is mogelijk en dat laten we graag zien. Alle verlijmde PVC vloeren vallen binnen ons eigen collectie HOME MADE BY_ Dit is een relatief nieuw merk. We schrijven bewust relatief, omdat de mensen achter het merk zeker niet nieuw zijn. Jarenlange ervaring heeft het merk HOME MADE BY_ gemaakt en daar zijn we trots op! Onze verlijmde PVC vloeren zijn, net als bijvoorbeeld onze Gordijnen en onze Tapijten, 100% HOME MADE BY_. Achter de schermen werkt er een professionele afdeling van stylistes en ontwerpsters continu aan de (kleur)collecties van HOME MADE BY_. Hierdoor kunnen wij je steeds voorzien van de allernieuwste trends én is combineren van verschillende producten heel eenvoudig! HOME MADE BY_ staat voor een perfecte prijs-kwaliteit verhouding.

Quick Step® Livyn

Kijken we naar ons assortiment klik PVC, dan kijken we naar Quick Step® Livyn. Onze jarenlange ervaring met Quick Step®, heeft ons in 2015 bij de PVC vloeren gebracht. In eerste instantie alleen bij de klik-uitvoering, maar inmiddels ook bij de verlijmde uitvoering. Livyn heeft een perfecte klikverbinding, die natuurlijk voortkomt uit de opgedane kennis vanuit het Uniclic® systeem van het laminaat.

Ben je op zoek naar een PVC vloer, dan helpen we je graag bij het maken van keuzes. Want dát is wat het is; kijk welke wensen en mogelijkheden je hebt en leg deze over het assortiment PVC vloeren. Zeker weten dat er een geschikte vloer voor je tussen zit!

Klik of toch verlijmd...?

Leg de voor- en nadelen naast elkaar!

Het kiezen van de best bij jou passende PVC vloer, doe je door de eigenschappen en jouw wensen naast elkaar neer te leggen. Zo komen we altijd tot de beste keuze!

T: 075-6214432
E: [email protected]