Buitenzonwering

Wanneer je op zoek bent naar de meest efficiënte manier om warmte buiten te houden, dan moet je ook buiten beginnen. Op het moment dat je de warmte (lees zon) buiten al tegenhoudt, is het profijt van je actie het grootst. Heb je simpelweg niet de mogelijkheid om buitenzonwering te plaatsen, dan is het zaak om te kijken welk product binnen wordt geplaatst en zoveel mogelijk de warmte buiten houdt. In veel gevallen is een isolerend product als een Duette® Shade hierbij de beste oplossing. Maar zoals de kop van deze pagina al verraad, gaat het hier even niet om binnen-, maar om buitenzonwering…

Het doel

Het doel van buitenzonwering is vaak breder te omschrijven, dan alleen warmte weren. Het doel kan namelijk ook zijn dat je schaduw in je tuin wenst, omdat het in de volle zon te warm is. Laten we hierbij het gevaar van te lang in de volle zon zitten zeker niet vergeten. Maar buitenzonwering kan ook zorgen voor een goed verduisterde kamer, of voor een inbraak-werende oplossing. Kortom; er is voor zo goed als iedere wens een passende oplossing.

Terrasscherm

Als we kijken naar de eerstgenoemde wens, dan hebben we het veelal over een terrasscherm, of knikarmscherm. Dit type scherm heeft als belangrijkste eigenschap, dat deze zo goed als horizontaal kan worden uitgedraaid, waardoor er een riante ruimte onder ontstaat. Lekker uit de directe zon dus. De uitval (afstand vanaf de muur tot aan de voorbalk) is met gemak 250 tot 300cm. Terrasschermen zijn er in vele soorten en maten en zijn zowel hand-, als elektrisch bediend leverbaar.

Uitvalscherm of Markies

Is er onvoldoende ruimte onder het scherm, of is de zijde van de woning niet ideaal om buiten te zitten (bijvoorbeeld als het om de voortuin gaat), dan volstaat een uitvalscherm of een markies veelal meer. Beide schermen hebben een veel kortere uitval dan een knikarmscherm, waardoor het lastig wordt om eronder te zitten. Daarnaast zitten de armen in de weg en kun je er dus ook niet makkelijk onderdoor lopen. Voordeel is echter wel, dat laagstaande zon veel beter wordt tegengehouden, dan bij een terrasscherm. Zeker bij een markies, want doordat de zijkanten dicht zijn, is ook de laagstaande zon die schuin langs het raam wegdraait verleden tijd.

Screen of Ritsscreen

Een product dat al best lang bestaat, maar dat vooral de afgelopen jaren veel aan populariteit heeft gewonnen, is de screen. Een screen heeft helemaal geen uitval en is het meest vergelijkbaar met een rolgordijn. Alleen wordt de screen dus buiten geplaatst…
Een screen heeft een aantal voordelen ten opzichte van de eerder genoemde producten. De wind, iets waar we in Nederland en vooral hier aan de kust regelmatig mee te maken hebben, is een minder groot probleem voor een screen. Is het raam wat groter, of hangt de screen vol in de wind (of boven), dan is er ook een ritsscreen of lockscreen leverbaar. Het verschil is de wijze waarop het doek en de onderbalk in de zijgeleiding wordt opgesloten. We laten de verschillen graag even zien.

Hulp nodig?

Vraag het één van onze medewerkers!

Voor het inmeten en de montage van al onze buitenzonwering, beschikken we over een vast en bijzonder ervaren team. Vooraf wordt de situatie nauwkeurig bekeken en worden wensen en mogelijkheden meegenomen in het advies. Tijdens de montage wordt er netjes gewerkt en wordt de bediening stap voor stap doorgenomen.

T: 075-6214432
E: [email protected]