Sproeimaterialen

Het is belangrijk om voldoende te sproeien. De beste manier is dan wel om één keer flink te sproeien, in plaat van meerdere keren een klein beetje. Op het moment dat het lekker warm en zonnig is, verdampt het water zo snel, dat het niet eens de belangrijkste onderdelen van de begroeiing bereikt. Sproei daarom ook nooit overdag, maar bij voorkeur vroeg in de ochtend, of in de avond. Je zult het zien; wie zijn tuin goed sproeit, zit er prachtig groen bij!

Onze sproeiers…

Met enige zekerheid zijn de koppelingen van Gardena het meest bekende systeem in Nederland, als we het hebben over sproeimaterialen. Wie kent de oranje-grijze koppelingen niet…

Eenvoud

Bij het ontwerp van de koppelingen van het Original GARDENA System staan snelheid, betrouwbaarheid en waterdichtheid voorop. Ze kunnen worden gebruikt tussen kraan en slang en ook tussen slang en besproeiingsapparaat.

De eenvoud is deels het succes, de kwaliteit maakt het succesverhaal volledig. Met behulp van diverse kraanstukken, wordt iedere waterkraan moeiteloos geschikt gemaakt voor de koppelingen. Een open koppeling aan de zijde van de kraan en een koppeling met een automatische stop aan de zijde van de sproeier, maken het mogelijk om sproeistukken te wisselen, zonder dat water rondspuit. Je trekt eenvoudig het sproeistuk uit de koppeling en het water stopt direct met stromen.

De koppelingen zijn in verschillende kwaliteiten leverbaar en uiteraard ook voor verschillende diktes tuinslang beschikbaar. De koppelingen zijn inmiddels zo gangbaar, dat bijvoorbeeld hogedrukreinigers standaard al worden voorzien, van een op het Gardenasysteem passend koppelstuk.

Ruime keuze

Wil je een sproeier die je kunt neerzetten op het gazon of in de border, of ben je op zoek naar een pistool, waarbij de kracht van de straal makkelijk regelbaar is, dan heb je deze hierbij gevonden! We beschikken over een ruim assortiment sproeiers en spuiten en adviseren graag over de benodigde koppelingen, om de juiste aansluiting te realiseren.

Advies nodig?

Loop gerust eens binnen!

We helpen graag met het vinden van de juiste koppelinggen…

T: 075-6214432
E: [email protected]