Meststoffen

Daar waar mogelijk, zullen wij ons actief inzetten voor ecologisch verantwoordelijke artikelen. Voor sommige van onze artikelgroepen is dit een makkelijkere opgave, dan voor andere…

Ecostyle

Als we het hebben over ons assortiment tuinartikelen en dan in het bijzonder over de meststoffen, komen we vanzelf uit op het assortiment van Ecostyle. Een merk dat al 50 jaar werkt met als doel de natuurlijke balans in bodem, plant of dier te herstellen. Simpelweg omdat iedereen met een natuurlijke balans langdurig kan genieten van een mooie tuin en gezonde, vitale dieren.

Met het assortiment meststoffen van Ecostyle, bieden wij een bijzonder uitgebreide en dus gespecialiseerde keuze in specifiek gerichte meststoffen. Een rozenstruik heeft nu eenmaal andere behoeftes, dan bijvoorbeeld het gazon. De meststoffen zijn verkrijgbaar in korrelvorm, of vloeibaar. Daarnaast hebben wij uiteraard het hele jaar door kalk voor het gazon in voorraad, iets wat dus ook het hele jaar gebruikt kan worden.

Complete assortiment

Naast de meststoffen, leveren wij ook diverse graszaden en bestrijdingsmiddelen van Ecostyle. Doordat in de meeste Nederlandse tuinen een gazon te vinden is, zou je bijna denken dat gras eenvoudig is in onderhoud. Of dat ook echt zo is, laten we voor het gemak maar in het midden. Het feit dat we vaak denken dat het gras bij de buren groener is dan bij ons, heeft er waarschijnlijk mee te maken, dat de buurman meer zorg aan zijn gazon besteed, dan wij… Een mooi groen grasveld gaat simpelweg niet vanzelf en dus is een mooi gazon geen vanzelfsprekendheid.

Wanneer kun je het beste in- of doorzaaien?

Vanaf begin april, mits de gemiddelde bodemtemperatuur minimaal 10°C is kun je gras gaan zaaien. Zowel gras voor een nieuw grasveld of gazon of het doorzaaien van een bestaand gazon. Vóór april is de temperatuur van de grond vaak nog te laag (te koud), waardoor het zaad niet of nauwelijks kiemt. Hierdoor is het niet geschikt om een nieuw gazon te zaaien.

Graszaad ontkiemt het beste als de gemiddelde bodemtemperatuur boven de 10°C ligt. Dan kun je een nieuwe gazon inzaaien. Bij een lange winter en koud voorjaar zal de bodemtemperatuur niet zo snel stijgen en kan de ontkieming meer tijd vragen.Voor een optimaal resultaat is het belangrijk om de grond vochtig te houden totdat het graszaad mooi ontkiemd is.

Wil je meer informatie over bijvoorbeeld gras zaaien in het najaar, kijk dan ook eens op de site van Ecostyle. Hier vindt je alle informatie en tips.

Een bestaand gazon

Heb je een gazon en wil je na de winterperiode je grasveld een boost geven, dan helpen we je graag op weg! Ten eerste is het belangrijk je gazon te maaien en daarna te verticuteren. Hierbij haal je het mos en de viltlaag weg, die tijdens de natte winter is ontstaan. Daarnaast verwijder je heel wat ‘oud’ gras dat tijdens het maaien niet is opgevang. Schrik niet van de hoeveelheid groen afval dat naar boven komt, want je groene bak kan er flink vol van raken! Na het verticuteren heeft het overgebleven gras veel meer lucht, wat nodig is voor een rijk bodemleven en goede groeimogelijkheden voor het gras.

Gazon AZ

De kans bestaat dat je even moet wennen aan hoe je gazon er na het verticuteren uitziet. Als dat maar goed komt… Welnu, dat komt helemaal goed! Als alles is opgeruimd, kun je het gazon niet beter verwennen, dan met Gazon AZ. De organische mest Gazon-AZ stimuleert het bodemleven en zorgt voor een goede bodemstructuur. Voorwaarden voor een gezonde groei en een sterke grasmat. Organische meststoffen kun je onder alle weersomstandigheden strooien. Er bestaat geen kans op verbranding van het gazon. Gazon-AZ bevat de juiste voeding voor je gazon tot wel 4 maanden lang.

We helpen je graag op weg, dus stap vooral eens bij ons binnen…

Op zoek naar het juiste product?

Vraag het één van onze medewerkers!

T: 075-6214432
E: [email protected]