Over ons

Op 15 februari 1994 opende BEKU zijn deuren in het centrum van Krommenie. Bij de start waren wij aangesloten bij twee verschillende organisaties; ‘de Vakman’ en ‘Verf & Wand’. De eerste volledig gericht op gereedschappen, ijzerwaren, elektra, sanitair, hout- en plaatmateriaal en tuinartikelen. De naam ‘Vakman’ werd in 1997 veranderd in ‘Fixet’, maar omdat wij geen binding hadden met deze naam, besloten wij vanaf dat moment door te gaan onder de vlag van Verf & Wand. Alleen dan wel met ons complete assortiment, iets wat binnen Verf & Wand altijd uniek is gebleven.

Verf & Wand was één van de meest gespecialiseerde ketens op het gebied van verfspeciaalzaken. Verf is altijd een belangrijk onderdeel van ons assortiment geweest en dus was de samenwerking niet meer dan logisch, ook al was ons assortiment flink anders, dan van de meeste andere leden van Verf & Wand. Verf is nog altijd nadrukkelijk aanwezig in onze winkel. Sterker nog, je kunt er simpelweg niet omheen, want de verfafdeling bevindt zich voorin in de winkel en je staat er dus eigenlijk in, voordat je er erg in hebt.

Dezelfde naam, een nieuwe uitstraling

In 2015 kwam het nieuws dat de organisatie waarvan Verf & Wand een onderdeel was, werd overgenomen door een relatief kleine speler in de markt; Werk aan de Winkel (WADW). Op dat moment waren er 27 winkels aangesloten bij WADW, een kleine 10% van het aantal leden dat onze oude organisatie had. Ondanks dat nam WADW de complete organisatie over. Dit was voor ons het startsein, om goed om ons heen te gaan kijken en over onze toekomst na te denken. Waar liggen onze sterke punten en waar willen wij met BEKU naar toe. Na een zoektocht van exact een jaar, stonden we samen met WADW voor de deur naar onze nieuwe toekomst!

Vanaf januari 2017 zijn we volledig in eigen beheer begonnen aan een metamorfose. Onze naam bleef gelijk, al werd de term ‘de Woonprofessionals’ direct aan onze naam gekoppeld. Een term die staat als een huis en die ons inmiddels meer dan goed past. Onze winkel is in totaal maar liefst 9 maanden onderweg geweest, voordat we eind oktober 2017 konden zeggen; Dit is BEKU Krommenie nieuwe stijl!

De buitenkant van de winkel heeft een ander, frisser gezicht. De binnenkant is, op de vloer na, volledig nieuw. Wie de winkel binnenstapt, zal dit direct ervaren. Door de toevoeging van ons nieuwe huismerk HOME MADE BY_, zijn we in één klap in staat, om een hele woning van onder tot boven in te richten. Van behang tot diverse soorten harde en zachte vloerbedekkingen en van de mooiste gordijnen tot het meest uiteenlopende assortiment Kasten op maat. En natuurlijk beschikken we in onze nieuwe winkel nog steeds over onze Luxaflex® Inspirationshop; Alles lekker onder één dak!

Onmisbaar; onze vakmensen

Onmisbaar zijn onze eigen vakmensen én de contacten met de vakmensen waarmee we met grote regelmaat samenwerken. Vakmensen die onze vloeren perfect leggen, of die uw behang keurig netjes komen plakken. We beschikken over een uitgebreid netwerk van vakmensen uit de omgeving, waardoor ook iemand die zelf iets minder handig, bij ons aan het juiste adres is.

Tot slot niet onbelangrijk; de koffie staat 6 dagen in de week klaar, dus wees vooral welkom!

Groet,

Patrick & Linda Beemsterboer