Over ons

Op 15 februari 1994 opende BEKU zijn deuren in het centrum van Krommenie. Bij de start waren wij aangesloten bij twee verschillende organisaties; ‘de Vakman’ en ‘Verf & Wand’. De eerste volledig gericht op gereedschappen, ijzerwaren, elektra, sanitair, hout- en plaatmateriaal en tuinartikelen. De naam ‘Vakman’ werd in 1997 veranderd in ‘Fixet’, maar omdat wij geen binding hadden met deze naam, besloten wij vanaf dat moment door te gaan onder de vlag van Verf & Wand. Alleen dan wel met ons complete assortiment, iets wat binnen Verf & Wand altijd uniek is gebleven.

Verf & Wand was één van de meest gespecialiseerde ketens op het gebied van verfspeciaalzaken. Verf is altijd een belangrijk onderdeel van ons assortiment geweest en dus was de samenwerking niet meer dan logisch, ook al was ons assortiment flink anders, dan van de meeste andere leden van Verf & Wand. Verf is nog altijd nadrukkelijk aanwezig in onze winkel. Sterker nog, je kunt er simpelweg niet omheen, want de verfafdeling bevindt zich voorin in de winkel en je staat er dus eigenlijk in, voordat je er erg in hebt.

HOME MADE BY_

Door een onverwachte overname van de organisatie waar Verf & Wand onderdeel van was, hebben wij onze winkel in 2017 volledig in het nieuw gestoken. We hebben op dat moment meer ruimte gemaakt voor onze maatafdeling, omdat de vraag naar deze producten al jaren toenam. Kasten, vloeren, raamdecoratie, gordijnen en insectenwering kregen veel meer ruimte en werden ook duidelijker gescheiden van de normale winkelvloer. De aansluiting bij HOME MADE BY_ was een uitdagende keuze, maar wel één die ons absoluut als ‘woonprofessional’ op de kaart heeft gezet. Uiteindelijk bleek na 4 jaar dat onze oorsprong vanuit de doe het zelf, meer en meer in de knoop raakte met de richting die HOME MADE BY_ opging. Iets dat wij beiden vooraf niet hadden kunnen bedenken, maar dat door de razendsnelle ontwikkelingen in onze branche gewoon ontstond. We hebben hierdoor in goed overleg besloten met elkaar te breken.

Hubo

In het voorjaar van 2022 hebben wij een nieuw hoofdstuk aan onze geschiedenis toegevoegd, want sinds half maart zijn wij aangesloten bij Hubo. Een grote en voor ons belangrijke stap, waaraan een flinke periode van onderzoeken aan vooraf is gegaan. Er is in korte tijd veel veranderd in onze branche. Veranderingen die voor onze klant niet zichtbaar waren, maar voor ons wel grote impact hebben gehad op onze bedrijfsvoering. Als volledig zelfstandige is het snel moeilijker geworden en dus was de interesse snel gewekt, toen DGN (doe het zelf groep Nederland) ons in juni 2021 benaderde.

De aansluiting bij Hubo heeft in eerste instantie een positief effect voor onze klant; het assortiment is flink uitgebreid én onze prijzen worden nu beter vergeleken met die van onze collega’s. Iets dat wij zelf niet meer voor elkaar kregen, doordat we continu bezig waren met het bijhouden van de assortimenten. Daarnaast verschijnt er met grote regelmaat een sterke folder (in 2021 verkozen tot beste folder van Nederland), waarbij we natuurlijk leuke en bijzonder scherpe aanbiedingen in onze winkel hebben, die wij in het verleden niet hadden. Op de langere termijn moet deze samenwerking ons beter in staat stellen, om ons assortiment beter bij te kunnen houden.

Wat voor ons het meest belangrijk is geweest, is het kunnen behouden van onze eigen identiteit. BEKU Krommenie is een begrip en dit hebben wij nooit uit het oog verloren. De samensmelting met Hubo heeft vooral betrekking op ons doe het zelf assortiment, want binnen het maatwerk (woninginrichting) zijn meerdere leveranciers die niet gekoppeld zijn aan Hubo. Ook niet aan HOMED, de woninginrichting-afdeling binnen de Hubo formule. HOMED is in onze winkel kleinschalig opgezet, met als doel om dit de komende jaren uit te breiden. Merken als Luxaflex® en Quick Step® vindt je standaard niet binnen Hubo, maar dus wel ‘gewoon’ bij BEKU Krommenie. Daarnaast is ons team onveranderd (al is deze wel uitgebreid) en zal onze servicegraad onverminderd hoog blijven.

Onmisbaar; onze vakmensen

Onmisbaar zijn onze eigen vakmensen én de contacten met de vakmensen waarmee we met grote regelmaat samenwerken. Vakmensen die onze vloeren perfect leggen, of die uw behang keurig netjes komen plakken. We beschikken over een uitgebreid netwerk van vakmensen uit de omgeving, waardoor ook iemand die zelf iets minder handig, bij ons aan het juiste adres is.

Tot slot niet onbelangrijk; de koffie staat 6 dagen in de week klaar, dus wees vooral welkom!

Groet,

Patrick & Linda Beemsterboer