Horren

Top 3 van Nederland

Het is zeker niet iets om over op te scheppen, maar wél iets waar wij natuurlijk bere-trots op zijn; BEKU is al meerdere jaren in de top 3 van Nederland te vinden, als het gaat om de levering én installatie van alle mogelijke horren van Luxaflex®! Ervaring is dus voldoende aanwezig en het beste wat wij kunnen adviseren, is om daar gebruik van te maken!

Er is de afgelopen jaren veel veranderd in het assortiment horren. De overlast van insecten en in het bijzonder muggen is toegenomen en hierdoor is een hor een meer noodzakelijk iets geworden. Als we naar onze eigen omgeving kijken, is er veel nieuwbouw. En juist in een waterrijke omgeving met veel nieuwbouw, is er veel overlast van muggen. De grootste natuurlijke vijand, de vogel, is in de nieuwbouw minder aanwezig. Er is simpelweg tekort aan begroeiing waarin vogels zich veilig voelen…

Geen zorgen, geen risico’s

Een belangrijke reden voor ons succes met horren, is onze werkwijze; een hor is niet zo eenvoudig als wel eens wordt gedacht en dus is service gewenst. Geen probleem, want wij bieden maximale service. Iedere op maat gemaakte hor wordt nauwkeurig door ons ingemeten. Je ontvangt een overzichtelijke offerte en als deze akkoord wordt bevonden, wordt de order besteld. Zodra een order compleet bij ons is afgeleverd, wordt een montage-afspraak ingepland. De horren worden stuk voor stuk vakkundig gemonteerd en er volgt een uitleg over het gebruik. Het monteren van op maat gemaakte horren bieden wij standaard voor een bijzonder lage montage-bijdrage aan! De monteur neemt alle verpakkingsmaterialen weer mee en de ramen en deuren kunnen vanaf dat moment probleemloos open blijven! Een aantal dagen na installatie, bellen wij onze klanten op en informeren wij naar de werking van de horren. Als dit in orde is, volgt daarna pas de factuur. Geen zorgen, geen risico’s…

Voor de ramen

Ons assortiment bestaat uit vele verschillende horren, van uiteindelijk twee verschillende fabrikanten; Luxaflex® en Unilux. Met deze beide fabrikanten bieden wij een breed assortiment insectenwering aan, waarbij er voor iedere situatie een passende oplossing wordt gevonden. De meest eenvoudige horren, zijn vaste horren. 4 profielen waartussen verschillende soorten gaas kan worden gespannen. Standaard is het gaas tegenwoordig zwart (minder zichtbaar en beter bestand tegen UV), maar er kan ook worden gekozen uit grijs gaas of uit pollenwerend gaas. Laatstgenoemde is ideaal voor mensen met last van hooikoorts. Vaste horren zijn beschikbaar voor zowel naar binnen-, als naar buiten draaiende ramen. Een minder positieve eigenschap van een vaste hor, is het gebruik. Als de hor eenmaal is geplaatst, is het raam wél gewoon te gebruiken. Het raam kan worden geopend en in een kiepstand gezet, zonder dat je de hor hoeft te verwijderen. Maar wat als je iets naar buiten wilt hangen…? Of wat als de glazenwasser langskomt, op het moment dat je niet thuis bent…? De vaste hor moet in dat geval in zijn geheel worden verwijderd en dit kan alleen van binnenuit gebeuren (geldt voor kiep- kantelramen). Ook het schoon en droog opbergen van de hor (in de winter), gaat minder makkelijk dan bijvoorbeeld bij een rolhor.

Rolhorren zijn er in vele varianten. Degene waar wij mee werken, worden ten eerste altijd exacte op maat gemaakt. Onze rolhorren kunnen binnen en buiten worden geplaatst en zijn altijd geschikt voor in-, of op het kozijn. Grootste voordeel van de rolhorren is het gebruik. Heb je de hor nodig, dan hangt deze klaar voor gebruik. Heb je hem niet nodig, dan is het gaas opgerold en is deze dus veilig opgeborgen. De meeste rolhorren zijn voorzien van windvaste sluitingen en softraise. Mocht de hor uit je handen schieten tijdens het bedienen, dan klapt deze niet in één keer naar boven.

Tot slot wordt er steeds vaker gekozen voor een plisséhor voor de ramen. In meerdere opzichten vergelijkbaar met plisséhordeuren, maar dan dus voor de ramen. Geplisseerd gaas is wel iets duidelijker zichtbaar (sterk punt bij de deuren, minder bij de ramen), maar de bediening is vooral voor hogere ramen erg prettig. In sommige gevallen is het raam zo hoog, dat een rolhor in ongebruikte toestand onbereikbaar is. Plisséhorren schuiven van links naar rechts, of andersom. De hor is hierdoor in veel gevallen beter bereikbaar.

Voor de deuren

Ons assortiment hordeuren bestaat uit vaste hordeuren, rolhordeuren en plisséhordeuren. En in grote lijnen hebben deze horren vergelijkbare eigenschappen met de horren voor de ramen. Verschil bij plisséhordeuren is echter wel, dat het beter zichtbare gaas in het geval van een deur een positieve eigenschap is, terwijl dit voor ramen natuurlijk minder geldt. In het gebruik zijn plisséhordeuren veruit het meest aantrekkelijk en daarnaast zijn plisséhordeuren het minst storingsgevoelig.

Globale afmetingen zijn voldoende

Ben je benieuwd naar welke hor voor jouw situatie de beste keuze is, neem dan globale afmetingen en mogelijk een foto van de opening waarvoor de hor moet komen mee. We adviseren je graag vooraf, zodat we weten wat we uiteindelijk gaan inmeten.

Facebook

Op onze Facebookpagina plaatsen wij regelmatig foto’s van door ons geplaatste horren. Zeker de minder standaard situaties, omdat men soms geen idee heeft wat er allemaal mogelijk is. Voor meer info, klik op het Facebook logo onderaan deze website.

Overlast van muggen?

Wij hebben de oplossing in huis!

BEKU is dé horrenspecialist! In onze winkel kunnen we je we alles over vertellen én laten zien. Ben je overtuigd, dan meten we alle ramen en deuren kosteloos in en komen we de horren later ook keurig netjes monteren.

T: 075-6214432
E: [email protected]