Speel- en Stopzand

Spelen of… keihard aan het werk

Naast de levering van potgrond en bemeste tuinaarde, zijn speel- en ophoogzand ook producten die wij gedurende het seizoen uit voorraad leveren. Het seizoen is voor beide producten uiteraard verschillend, want speelzand wordt gedurende het najaar en de winter niet veel gevraagd.

Ophoogzand

Ophoogzand, ook wel stopzand genoemd, hebben wij doorgaans het hele jaar in voorraad. De winters zijn tegenwoordig immers niet meer zo koud en dus wordt er ook in de winter aan de bestrating gewerkt. Ophoogzand is ongezeefd zand wat dus onder verschillende namen bekend is, zoals vulzand of stopzand. Aan ophoogzand worden weinig eisen gesteld qua de vorm of korrelgrootte. Ophoogzand kan onderling verschillen van kleur en korrelgrootte, doordat in sommige regio’s het gewonnen wordt uit de zee waarna het ontzilt wordt, in tegenstelling tot andere regio’s waar het zand uit rivieren of speciale zandputten komt. Wij leveren ophoogzand in zakken van 25kg, maar hebben ook goede connecties met bedrijven die ophoogzand los kunnen storten.

Speelzand

Speelzand is uiteraard gezuiverd, waardoor de ‘gebruiker’ ook redelijk schoon blijft. Daarnaast is speelzand lekker stevig, zodat er de mooiste bouwwerken van kunnen worden gemaakt, vooral als het zand iets vochtig is. Toch is het zand weer wel zo los, dat het eenvoudig van de kleding kan worden geklopt. Tot slot is het risico op verwondingen kleiner met speelzand, ook weer omdat het zand is gezuiverd. Ook speelzand leveren wij in zakken van 25kg

Om de auto schoon te houden

Net als de potgrond en tuinaarde, wordt ook het ophoog- en speelzand iedere dag gratis thuisgebracht. Geen bezorgkosten dus, ook niet als het slechts om één zak gaat.

Zuinig op de auto...?

We bezorgen iedere dag, zonder bezorgkosten!

T: 075-6214432
E: [email protected]