Buitenbeitsen

Als verf een zo belangrijk onderdeel van ons totale assortiment is, dan hoort hier natuurlijk ook een mooie collectie buitenbeitsen bij. De tuin is steeds meer een verlengstuk van onze woonkamer en we stellen dan ook meer eisen aan de staat van onze tuin. Dit geldt voor de beplanting, maar zeker ook voor onze erfafscheiding en tuinmeubels.

3 Merken, een compleet assortiment

Je vindt bij ons 3 merken buitenbeitsen, uiteraard in meerdere kwaliteiten. Voor buitenbeitsen geldt ook, dat niet iedere beits voor elke ondergrond geschikt is. Een vuren tuinhuisje heeft een andere bescherming nodig, dan een hardhouten tuintafel. De verschillen in houtsoorten vragen om specifieke eigenschappen in de buitenbeits. Een veelgebruikte houtsoort van dit moment, is hardhout. De eigenschappen én kleuren hardhout, wijken sterk af van die van bijvoorbeeld vurenhout. Fabrikanten van buitenbeitsen spelen hier uiteraard handig op in.

Hermadix

Hermadix is zo’n fabrikant. Naast een zeer uitgekiend en dus goed doordacht assortiment, staat duurzaamheid centraal in het denken van Hermadix. Duurzaam denken, duurzaam ontwikkelen en duurzaam produceren. Het assortiment is overzichtelijk en heeft voor iedere ondergrond een passend product. Een uniek product binnen het assortiment is Douglas olie.

Douglas en Larix zijn zachte houtsoorten die in het Nederlandse klimaat onbehandeld enkele jaren meegaan. Deze houtsoorten zijn van zichzelf vettig en hebben een warme rood, roze tekening. Het nadeel is dat ze onder invloed van wind, zon en regen extreem snel verkleuren waardoor die warme uitstraling verloren gaat. U kunt dit voorkomen door ze te behandelen met Douglas olie. Deze olie voedt het hout en is transparant waardoor de tekening van het hout zichtbaar blijft.

Douglas en Larix houtsoorten komen voornamelijk uit Noordwest Europa en zijn uitstekend geschikt om grof te verwerken in bijvoorbeeld pergola’s, carports, veranda’s en overkappingen.

Naast Douglas olie, hebben we uiteraard vele andere producten van Hermadix in ons assortiment.

Tenco

De oorsprong van Tenco lag in 1885 en wel in Zaandam. Gestart met het leveren van teer aan de binnenvaartschippers en carbolineum aan de agrarische sector, maar al vele jaren fabrikant van een uiterst compleet assortiment verven, beitsen en andere speciale producten voor op en rond de woning.

In ons assortiment vind je onder andere Tenco Steigerhout Beits. Tenco Steigerhout Beits op waterbasis, is bestemd voor zachte houtsoorten zoals bijv. vurenhout. Geeft houten objecten in de tuin of woning een nostalgische afwerking en krijgt het karakter van doorleefd hout. Door de transparante werking van Tenco Steigerhout Beits blijft de natuurlijke houtstructuur zichtbaar. Het biedt een prima bescherming en verfraaiing aan tuinhout in en om het huis, zoals: meubelen, hekken en schuttingen. Steigerhout Beits is leverbaar in drie kleuren; Antraciet, Grey wash en White wash

Rambo

Met een assortiment van Rambo bieden we zowel voor buiten, als ook voor binnen een perfect assortiment hout-beschermings-producten. Wellicht één van de bekendste namen voor buiten is bijvoorbeeld Pantserbeits. Transparant of dekkend, in verschillende kwaliteiten en dus voor vele situaties een passende oplossing. Voor binnen beschikken we over het gehele assortiment interieurlakken van Rambo. Uiteraard geheel op waterbasis, leverbaar in vele kleuren en uiterst kras- en slijtvast. Wanneer de situatie erom vraagt, als je bijvoorbeeld kijkt naar een tafelblad, dan hebben we voor een extra slijtvaste toplaag natuurlijk ook Rambo Parketlak. Mat, zijdeglans of hoogglans, dus voor ieder wat wils…

Op zoek naar het juiste product?

Vraag het Mohammed!

Doordat er steeds meer producten speciaal voor een bepaalde ondergrond worden gemaakt, is het vinden van het juiste product soms lastig. Mo helpt je graag verder…

T: 075-6214432
E: [email protected]