Potgrond & Tuinaarde

Sinds enkele jaren leveren wij gedurende het seizoen (maart tot en met september) potgrond en tuinaarde van de firma van Egmond Potgrond B.V. Een familiebedrijf dat inmiddels bijna 100 jaar bestaat en zich heeft ontwikkeld van potgrondleverancier, tot een totaalleverancier van grondstoffen.

Bemeste Tuinaarde

Nu is er over potgrond en tuinaarde niet direct een romantisch-, of spannend verhaal te vertellen… De tuinaarde leveren wij in hanteerbare zakken van 30 liter, simpelweg omdat zakken van 40 liter niet voor iedereen even makkelijk zijn. Van Egmond Bemeste Tuinaarde is een organisch bodem-verbeterend middel op basis van veen en compost. Tuinaarde kan gebruikt worden om de bodemstructuur van uw tuin te verbeteren. Hierbij is het belangrijk om de Tuinaarde goed door te mengen met de aanwezige aarde in de tuin en zo een homogene structuur te creëren. Zo voorkom je ‘lagen’ waardoor wateroverlast kan ontstaan. Ongemengde Tuinaarde is nadrukkelijk niet bedoeld om direct planten of bomen in te planten. Het advies is om de Tuinaarde half om half te mengen met de aarde in uw tuin of met Potgrond.

Biologische potgrond

In eerste instantie leverde wij universele potgrond, maar we zijn in 2016 overgestapt op de biologische variant. Van Egmond Biologische Potgrond is samengesteld uit natuurlijke grondstoffen en heeft hierdoor de juiste lucht- en vochtverhouding voor het wortelgestel van de planten. Daarnaast is er kalk en een organische meststof aan het mengsel toegevoegd zodat planten gedurende de eerste 8 tot 12 weken kunnen beschikken over de juiste hoeveelheid voedingsstoffen. Van Egmond Biologische Potgrond is hierdoor geschikt voor alle terras,- perk- en vaste planten maar kan ook uitstekend gebruikt worden voor de moestuin.

Het vervoer

Tot slot tóch nog een belangrijk punt; het vervoer van zakken potgrond en/of tuinaarde is niet voor iedereen even makkelijk. En buiten het gegeven of het makkelijk is, zijn er voldoende mensen die de vieze zakken liever niet in de auto vervoeren. En dát is nu precies de reden dat wij de zakken maar wat graag bij je thuisbrengen. Zonder bezorgkosten en zonder minimaal aantal zakken. We bezorgen gewoon 6 dagen per week kosteloos aan huis, ook als het maar om één zak gaat…

Zuinig op de auto...?

We bezorgen iedere dag, zonder bezorgkosten!

T: 075-6214432
E: [email protected]