Potgrond & Tuinaarde

Tijdens het tuinseizoen (maart tot en met september) leveren wij verschillende soorten aarde. Allemaal in handzame zakken, volledig gericht op het particulieren gebruik. Indien gewenst hebben we overigens goede contacten met de firma Saeninfra (www.saeninfra.nl) waardoor we ook iets voor je kunnen betekenen als je grond of zand los-gestort wilt hebben.

Mede door onze bezorgservice, ervaren we al meerdere jaren een grote toename in de afname van onze verschillende grondsoorten. Hierdoor is ons assortiment ook dit jaar weer uitgebreid en zijn we verheugd te kunnen melden dat wij inmiddels ook speciale Biologische aarde voor de moestuin leveren.

Biologische aarde voor de moestuin

Deze biologische aarde van Florentus is uitermate geschikt voor biologische teelt. Het is een potgrond op basis van tuinturf, veenmossen, groencompost, kalk en organische meststoffen. Het kan worden gebruikt voor het aanplanten, kweken en op- en verpotten van groenten, kruiden en fruit.

Door bijzondere eigenschappen heeft deze Biologische aarde voor Moestuin vele voordelen voor je moestuin:

  • Verbetert de bodemstructuur en activeert het bodemleven.
  • Heeft een luchtige grondstructuur en vochtvasthoudend vermogen.
  • Bevat organische voeding voor circa 100 dagen.
  • Geeft als resultaat een natuurlijke en rijke oogst.

Florentus Biologische aarde leveren wij in zakken van 40 liter.

Bemeste Tuinaarde

Nu is er over potgrond en tuinaarde niet direct een romantisch-, of spannend verhaal te vertellen… De tuinaarde leveren wij standaard in hanteerbare zakken van 25 liter, simpelweg omdat zakken van 40 liter niet voor iedereen even makkelijk zijn. Desondanks kan het voorkomen, dat we ook de zakken van 40 liter op voorraad hebben, omdat deze wel net iets voordeliger zijn, dan het kleinere formaat. Onze Bemeste Tuinaarde van Bioflor is een organisch bodem-verbeterend middel op basis van veen en compost. Tuinaarde kan gebruikt worden om de bodemstructuur van uw tuin te verbeteren. Hierbij is het belangrijk om de Tuinaarde goed door te mengen met de aanwezige aarde in de tuin en zo een homogene structuur te creëren. Zo voorkom je ‘lagen’ waardoor wateroverlast kan ontstaan. Ongemengde Tuinaarde is nadrukkelijk niet bedoeld om direct planten of bomen in te planten. Het advies is om de Tuinaarde half om half te mengen met de aarde in uw tuin of met Potgrond.

Bioflor Bemeste Tuinaarde leveren we standaard in zakken van 25 liter.

Potgrond

De Potgrond van Bioflor is een eerste klas Potgrond, niet vergelijkbaar met die van bijvoorbeeld de supermarkt. Deze potgrond is een universele potgrond verrijkt met witveen. Dit maakt de grond luchtig en houdt water goed vast. Bioflor Potgrond is een uitgebalanceerde potgrond voor kamerplanten, terrasplanten, balkonplanten en perkplanten. Bioflor Potgrond is geschikt voor éénjarige- en vaste planten.

Bioflor Potgrond leveren wij in zakken van 20 en 40 liter.

Het vervoer

Tot slot tóch nog een belangrijk punt; het vervoer van zakken potgrond en/of tuinaarde is niet voor iedereen even makkelijk. En buiten het gegeven of het makkelijk is, zijn er voldoende mensen die de vieze zakken liever niet in de auto vervoeren. En dát is nu precies de reden dat wij de zakken maar wat graag bij je thuisbrengen. Zonder bezorgkosten en zonder minimaal aantal zakken. We bezorgen gewoon 6 dagen per week kosteloos aan huis, ook als het maar om één zak gaat…

Zuinig op de auto...?

We bezorgen iedere dag, zonder bezorgkosten!

T: 075-6214432
E: [email protected]