Unilux (Plisse-horren)

Unilux is dé toonaangevende fabrikant van de overbekende ‘Plisséhorren’. Ooit voorzichtig gestart met de Plissédeur, maar inmiddels ook niet meer weg te denken voor de ramen. De echte Plisséhorren worden gefabriceerd volgens het Japanse origineel en kenmerken zich door de perfecte kwaliteit. Probleemlozer dan dit bestaat simpelweg niet!

De innovatie op het gebied van Plisséhordeuren

Uniek is zijn segment, is de Plisséfit van Unilux. Deze deur is namelijk standaard in, of óp de dag te monteren en wel zonder enige toevoegingen. (in de oude situatie was er een ‘op-de-dag-set’ nodig wanneer de deur niet in het kozijn kon worden geplaatst) Daarnaast is het uiterlijk van deze nieuwe plisséhordeur naar westerse standaard aangepast. De deur vormt hierdoor één geheel met ieder kozijn en door de compactheid valt het nu nog minder op.

Unilux introduceerde de Japanse plisséhordeur als eerste in Europa in het jaar 2000. Na jaren besteed te hebben aan het verder ontwikkelen en updaten van de Japanse plisséhordeur om deze geschikt te maken voor de Europese markt, was het in 2012 tijd om de plisséhordeur volledig opnieuw te ontwerpen. Dutch design en Nederlandse techniek hebben geresulteerd in de compleet nieuwe Plisséfit: de nieuwe standaard in kwaliteitshorren. Made in Holland, patented by Unilux.

Montage

Zowel het cassetteprofiel als de bedieningslijst van een Plisséfit bestaat uit een basis met een omkeerbaar hoekprofiel met respectievelijk montagezijde en een mohair borstel. Afhankelijk van uw wensen worden deze profielen zo aan de basisprofielen geklikt waardoor de montagezijde en/of de mohair borstel kunnen worden veranderd van ‘op’ naar ‘in’ de dag, andersom of een combinatie hiervan.

Japanse vouwkunst voor uw ramen

Een strak vormgegeven en soepel lopend raamhor, met het bekende gevouwen gaas zorgt voor een muggenvrije nachtrust. Ventileren zonder vervelende insecten is nu mogelijk in stijl. Samen met de plisséhordeur zorgt de voorzet UNIT raamplissé voor eenheid in uw huis en een uniforme uitstraling naar buiten. Het gevouwen gaas sluit de opening keurig af en blijft netjes op zijn plaats. Er is geen veer nodig, zodat de voorzet UNIT raamplissé bijna geruisloos en met weinig kracht bediend kan worden. Omdat het gaas zwart is en daardoor niet reflecteert, wordt het uitzicht slechts minimaal gehinderd. In verstek gezaagde aluminium profielen zorgen voor een luxe uitstraling. De voorzet UNIT raamplissé kan van links naar rechts en van rechts naar links bediend worden en is geschikt voor op de dag montage. Bediening van boven naar beneden is niet aan te raden ivm vervuiling en uitzakken van het gaas. Het frame is eenvoudig van de montageclips te verwijderen, de hor is dus uitneembaar voor schoonmaakklusjes.

Klemvaste vouwkunst

De inklemunit: Een strak vormgegeven en soepel lopend raamhor, met het bekende gevouwen gaas zorgt voor een muggenvrije nachtrust. Ventileren zonder vervelende insecten is nu mogelijk in stijl. Samen met de plisséhordeur zorgt de inklem UNIT raamplissé voor eenheid in uw huis en een uniforme uitstraling naar buiten. Het gevouwen gaas sluit de opening keurig af en blijft netjes op zijn plaats. Er is geen veer nodig, zodat de raamplissé bijna geruisloos en met weinig kracht bediend kan worden. Omdat het gaas zwart is en daardoor niet reflecteert, wordt het uitzicht slechts minimaal gehinderd. Zonder te boren of schroeven in uw kozijn wordt de inklem raamplissé Unit eenvoudig in uw kozijn geklemd en is altijd uitneembaar. Standaard wordt er een handgreep meegeleverd; voor nog meer bedieningsgemak.

Ook de inklem UNIT raamplissé kan het beste van links naar rechts en van rechts naar links bediend worden en is bijvoorbeeld geschikt voor draaikiepramen. Het frame is door de veerclips eenvoudig uit het kozijn te verwijderen, de hor is dus makkelijk uitneembaar voor schoonmaakklusjes.

Unilux Webshop

Bestel nu uw Unilux insectenhorren online! Klik op de link hiernaast en ontvang maar liefst 15% korting op uw insectenhor! (alleen geldig bij zelf inmeten en zelf monteren)

Op zoek naar inspiratie?

Maak vrijblijvend een afspraak!