Wat is steigerhout?

Nieuw Steigerhout

BEKU levert onbehandeld, nieuw steigerhout. Ons nieuwe steigerhout wordt gezaagd uit een snelgroeiende naaldhoutsoort (vuren). Hierdoor heeft het zeer lange en flexibele vezels. De stammen worden verzaagd tot planken met een dikte van ongeveer 30mm en een breedte van ongeveer 195mm. Naast de planken hebben we ook een aantal maten latten in ons assortiment. Door de lange vezel ontstaan er bij dit steigerhout niet snel splinters. Als er al splinters ontstaan, zijn ze vrij zacht en makkelijk er verwijderen.
Onze steigerdelen zijn fijn gezaagd en gedroogd. Nadat u een meubel in elkaar heeft gezet, en heeft geschuurd, staat dit garant voor een stoere uitstraling.

Gebruikte steigerdelen…

Gebruikte steigerdelen zijn altijd al aan weersinvloeden blootgesteld geweest en door kalk-, cement- en verfresten als het ware op natuurlijke wijze “geïmpregneerd”. Gebruikte planken hebben van zichzelf al meer kleur, waardoor de uitstraling op het eerste gezicht warmer is, dan bij nieuwe planken. De vlekken en eventuele beschadigingen passen goed bij deze uitstraling; de plank is dan ook écht gebruikt en heeft al ‘een heel leven achter zich’. Gebruikte planken werken minder dan nieuwe, waardoor krom trekken of scheuren dus ook minder aan de orde is…

Zoals gezegd; meubels gemaakt van nieuw steigerhout “werken” meer dan meubels van gebruikt steigerhout dat al is uitgewerkt. Hierdoor kunnen er hier en daar nog wat scheuren ontstaan wat niet misstaat bij een robuust en stoer uiterlijk! Niet behandeld zal de kleur na verloop van tijd vergrijzen. Behandelen is derhalve niet noodzakelijk maar wel aan te raden.

Steigerhout is ook uitstekend binnen toepasbaar.

Kasten, dressoirs, eethoeken, stoelen, salontafels, computermeubels, banken, bedden, het gebruik van steigerhout hierbij is helemaal de trend! Binnenshuis zal het materiaal wel wat meer “werken” door de geringere luchtvochtigheid. Er kunnen daardoor bijvoorbeeld naden ontstaan in tafelbladen.

Ook kan het voorkomen, dat de planken in bijvoorbeeld het tafelblad iets ‘schotelen’. Dit komt de robuuste uitstraling van steigerhouten meubels alleen maar te goede, al is het wel handig om vooraf te weten…

Op zoek naar inspiratie?

Maak vrijblijvend een afspraak!