Roparun

In de zomer van 2017 kwam de uitnodiging als een ware verrassing bij ons binnen; Werden wij nu serieus door Luxaflex® uitgenodigd om deel te nemen aan de Roparun van 2018? We hadden zeker wel eens van de Roparun gehoord, maar wisten op dat moment niet direct wat het werkelijke doel van de run was. Maar toch hoefden we niet na te denken over ons antwoord. JA! Heel graag zelfs! Vanaf dat moment zijn wij ons uiteraard wél gaan verdiepen in het werkelijke doel van de Roparun. En vanaf dat moment was de motivatie om mee te doen heel veel meer, dan alleen een deelname aan een hardloopwedstrijd…

Anderhalve marathon

Patrick zal in het Pinksterweekend (19 t/m 21 mei 2018) aan de start staan van een waar evenement. Samen met 7 andere lopers, zal er in estafettevorm ruim 500km worden hardgelopen. De start is in Parijs en de finish in Rotterdam; iedere loper zal dus in twee dagen ruim anderhalve marathon lopen!

Leven toevoegen…

De Roparun is niet direct een wedstrijd om te bepalen wie de snelste is. Het werkelijke doel van de run is geld inzamelen, zoveel als mogelijk. Dit geld wordt toegekend aan doelen en organisaties, die bijdragen aan het motto van de Roparun; Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven. Patiënten en familie in een uitzichtloze situatie bijstaan, om een mooie herinnering te creëren. Maar bijvoorbeeld ook mensen leren omgaan met de uiterlijke veranderingen die kanker met zich meebrengt. De Roparun ondersteunt niet één doel, maar voorziet bijna 200 doelen van financiële middelen. Uiteraard is dit ook voor ons de belangrijkste motivatie om mee te rennen. De kans dat kanker ons dichtbij treft, is groot. En het motiveert enorm, om te strijden voor goede behandelingen en een goede zorg…

Op deze pagina nemen we ja graag mee in onze voorbereidingen voor de run. Want dat er een voorbereiding aan vast zit, dat is wel duidelijk. Het complete team bestaat uit 25 personen, terwijl er dus slechts 8 lopers zijn. 17 mensen die de lopers begeleiden en verzorgen… Dat alleen al vraagt de nodige voorbereiding. De teamleden zijn deels medewerkers van Luxaflex® en deels ondernemers. Er zijn vanuit Luxaflex® inmiddels op vele verschillende manieren al inzamelingsacties geweest, waardoor er een prachtig bedrag op de teller staat. Daarnaast is het team en iedere deelnemer apart ook te sponsoren en ook dit gaat fantastisch!

Onze voorbereiding

Op het moment dat we werden uitgenodigd, hadden we 10 maanden tijd om ons voor te bereiden. Er werd op dat moment al regelmatig hardgelopen en dus kon de training direct aanvangen. Totdat eind augustus de knie van Patrick begon tegen te sputteren en begin september bleek, dat de meniscus beschadigd was. Een (kijk)operatie was noodzakelijk en dit kwam de voorbereiding niet ten goede! In overleg met het ziekenhuis en een sportschool is toen al besloten, dat met het juiste trainingsschema het doel in mei haalbaar moest zijn. Zelfs toen bleek, dat de operatie pas in november 2017 plaatsvond. Een week na de geslaagde operatie begon voorzichtig de training, die er uiteraard op gericht was de knie weer sterker te maken. Hardlopen kon voorlopig nog niet, maar vooral met fietsen en gerichte krachttraining, werd de knie voorbereid op het hardlopen. Met succes!


Januari 2018

Het aantal trainingen is in rap tempo opgevoerd naar 4 per week en vanaf half januari wordt er voorzichtig gestart met hardlopen. En dat voelt goed!! In goed overleg met een fysiotherapeut van de sportschool, is er een intensief schema gemaakt. De krachttraining maakt steeds meer plaats voor conditietraining en er wordt dus steeds meer hardgelopen. Eerst binnen op de band, maar vanaf begin februari gaan we naar buiten.


Februari 2018

Februari is in volle gang en dus zijn we naar buiten gegaan. En hoe lekker het op de band ook ging, buiten is toch wel weer even andere koek! Viel stiekem gewoon wel even tegen, al hebben we leren omgaan met tegenslagen… De eerste loop buiten was zuiver een voorbereiding voor onze eerste team-meeting  op 10 februari. Tijdens de tweede bijeenkomst vanuit de Roparun zelf (in het Luxor Theater in Rotterdam) zou ons team voor het eerst compleet zijn en stond direct ook een kennismakingsrondje op het programma. Nabij Meerkerk hebben we een heerlijke ronde gerend met de 8 lopers uit ons team. Naast de lopers rende ook de dames van de catering mee en fietste onze fietsbegeleiders met ons mee. Supergezellig! Vooral bijzonder; de teamspirit is enorm en dat beloofd wat!


Maart 2018

Volle bak trainen, dat is wat er in maart vooral gebeurd! 4 keer in de week worden de sportkleren aangetrokken en wordt er uiteraard hoofdzakelijk hard gelopen. Er zijn bitterkoude dagen in maart, maar zeker ook meerdere heerlijke dagen. En dus is de weg naar buiten gevonden! Wel even wennen, want de looptraining is vooral met intervallen. Uiteindelijk is de Roparun zelf ook een grote interval-run en dus is het goed om hierop te trainen. Dit is binnen, op de loopband, echter wel een stukje makkelijker dan buiten. Maar aan de andere kant; buiten is afwisselender en natuurlijk tóch even lekkerder dan binnen!

Wil je ons ook steunen?

Doneer dan via onze site!

Doneren kan op een team, maar ook op een individuele deelnemer. Klik hier om jouw donatie te plaatsen… Wij zijn team 215 en je kunt zelf op een specifiek persoon doneren!

 

T: 075-6214432
E: [email protected]