Roparun

In de zomer van 2017 kwam de uitnodiging als een ware verrassing bij ons binnen; Werden wij nu serieus door Luxaflex® uitgenodigd om deel te nemen aan de Roparun van 2018? We hadden zeker wel eens van de Roparun gehoord, maar wisten op dat moment niet direct wat het werkelijke doel van de run was. Maar toch hoefden we niet na te denken over ons antwoord. JA! Heel graag zelfs! Vanaf dat moment zijn wij ons uiteraard wél gaan verdiepen in het werkelijke doel van de Roparun. En vanaf dat moment was de motivatie om mee te doen heel veel meer, dan alleen een deelname aan een hardloopwedstrijd…

Anderhalve marathon

Patrick zal in het Pinksterweekend (19 t/m 21 mei 2018) aan de start staan van een waar evenement. Samen met 7 andere lopers, zal er in estafettevorm ruim 500km worden hardgelopen. De start is in Parijs en de finish in Rotterdam; iedere loper zal dus in twee dagen ruim anderhalve marathon lopen!

Leven toevoegen…

De Roparun is niet direct een wedstrijd om te bepalen wie de snelste is. Het werkelijke doel van de run is geld inzamelen, zoveel als mogelijk. Dit geld wordt toegekend aan doelen en organisaties, die bijdragen aan het motto van de Roparun; Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven. Patiënten en familie in een uitzichtloze situatie bijstaan, om een mooie herinnering te creëren. Maar bijvoorbeeld ook mensen leren omgaan met de uiterlijke veranderingen die kanker met zich meebrengt. De Roparun ondersteunt niet één doel, maar voorziet bijna 200 doelen van financiële middelen. Uiteraard is dit ook voor ons de belangrijkste motivatie om mee te rennen. De kans dat kanker ons dichtbij treft, is groot. En het motiveert enorm, om te strijden voor goede behandelingen en een goede zorg…

Op deze pagina nemen we ja graag mee in onze voorbereidingen voor de run. Want dat er een voorbereiding aan vast zit, dat is wel duidelijk. Het complete team bestaat uit 25 personen, terwijl er dus slechts 8 lopers zijn. 17 mensen die de lopers begeleiden en verzorgen… Dat alleen al vraagt de nodige voorbereiding. De teamleden zijn deels medewerkers van Luxaflex® en deels ondernemers. Er zijn vanuit Luxaflex® inmiddels op vele verschillende manieren al inzamelingsacties geweest, waardoor er een prachtig bedrag op de teller staat. Daarnaast is het team en iedere deelnemer apart ook te sponsoren en ook dit gaat fantastisch!

Onze voorbereiding

Op het moment dat we werden uitgenodigd, hadden we 10 maanden tijd om ons voor te bereiden. Er werd op dat moment al regelmatig hardgelopen en dus kon de training direct aanvangen. Totdat eind augustus de knie van Patrick begon tegen te sputteren en begin september bleek, dat de meniscus beschadigd was. Een (kijk)operatie was noodzakelijk en dit kwam de voorbereiding niet ten goede! In overleg met het ziekenhuis en een sportschool is toen al besloten, dat met het juiste trainingsschema het doel in mei haalbaar moest zijn. Zelfs toen bleek, dat de operatie pas in november 2017 plaatsvond. Een week na de geslaagde operatie begon voorzichtig de training, die er uiteraard op gericht was de knie weer sterker te maken. Hardlopen kon voorlopig nog niet, maar vooral met fietsen en gerichte krachttraining, werd de knie voorbereid op het hardlopen. Met succes!


Januari 2018

Het aantal trainingen is in rap tempo opgevoerd naar 4 per week en vanaf half januari wordt er voorzichtig gestart met hardlopen. En dat voelt goed!! In goed overleg met een fysiotherapeut van de sportschool, is er een intensief schema gemaakt. De krachttraining maakt steeds meer plaats voor conditietraining en er wordt dus steeds meer hardgelopen. Eerst binnen op de band, maar vanaf begin februari gaan we naar buiten.


Februari 2018

Februari is in volle gang en dus zijn we naar buiten gegaan. En hoe lekker het op de band ook ging, buiten is toch wel weer even andere koek! Viel stiekem gewoon wel even tegen, al hebben we leren omgaan met tegenslagen… De eerste loop buiten was zuiver een voorbereiding voor onze eerste team-meeting  op 10 februari. Tijdens de tweede bijeenkomst vanuit de Roparun zelf (in het Luxor Theater in Rotterdam) zou ons team voor het eerst compleet zijn en stond direct ook een kennismakingsrondje op het programma. Nabij Meerkerk hebben we een heerlijke ronde gerend met de 8 lopers uit ons team. Naast de lopers rende ook de dames van de catering mee en fietste onze fietsbegeleiders met ons mee. Supergezellig! Vooral bijzonder; de teamspirit is enorm en dat beloofd wat!


Maart 2018

Volle bak trainen, dat is wat er in maart vooral gebeurd! 4 keer in de week worden de sportkleren aangetrokken en wordt er uiteraard hoofdzakelijk hard gelopen. Er zijn bitterkoude dagen in maart, maar zeker ook meerdere heerlijke dagen. En dus is de weg naar buiten gevonden! Wel even wennen, want de looptraining is vooral met intervallen. Uiteindelijk is de Roparun zelf ook een grote interval-run en dus is het goed om hierop te trainen. Dit is binnen, op de loopband, echter wel een stukje makkelijker dan buiten. Maar aan de andere kant; buiten is afwisselender en natuurlijk tóch even lekkerder dan binnen!


April 2018

De spanning neemt overduidelijk toe… Dit is op de eerste plaats merkbaar bij onszelf. Maar ook via alle connecties met ons team (groepsapp, site van de Roparun en het persoonlijk contact dat inmiddels tussen de teamleden sterk is toegenomen). We tellen inmiddels niet meer in maanden of weken, maar in dagen! De trainingen beginnen langzaam hun tol te eisen en dat heeft er jammer genoeg in geresulteerd, dat er onlangs twee van de 8 lopers hebben moeten afhaken. Het oorspronkelijke team is dus voorzien van twee nieuwe krachten. Het is juist nu zaak de boel heel te houden en dus trainen we zo nu en dan in een wat minder hoog tempo en met een wat lagere belasting. Nu afvallen is het allerlaatste wat we zouden willen!

Half april hebben we aan een mooie oefenloop meegedaan, met 3 lopers uit ons team én de eerstvolgende reserveloper uit ons team. De Maalwaterrun in Heiloo was het decor en het was vooral heel leuk! Ook hier was de spanning voor wat gaat komen duidelijk voelbaar en zelfs het erover praten geeft een heerlijk gevoel! Op het moment van schrijven is het nog 26 dagen…


Mei 2018

Vandaag (1 mei) zijn de starttijden bekend gemaakt! Een belangrijk moment, want door dit soort nieuwtjes worden we steeds meer geprikkeld. Nog maar 17 dagen tot de start… Team Luxaflex® vertrekt zaterdagmiddag om 16.12 uur vanuit Parijs! Vanaf dat moment zullen de 8 lopers en natuurlijk alle andere teamleden 2 nachten en 2 dagen volle bak aan de slag gaan, om vervolgens maandagmiddag rond 15.00 uur in Rotterdam te finishen. Het wordt nu écht spannend.

Vooruitlopend op de echte run, is er woensdag 9 mei nog een laatste training met het hele team. Na een gezamenlijke pasta-maaltijd in Rotterdam, vertrekt het team richting het zuiden. Vervolgens zal er een trainingsloop terug richting Rotterdam worden gehouden. Deze loop wordt, net als tijdens de Roparun, in estafettevorm worden gelopen. Extra speciaal is hierbij dat dit later op de avond gebeurd, dus ook een mooie oefening om aan het lopen in de nacht te wennen.

De laatste week…

De laatste trainingsloop was een groot succes! Het mooie aan deze loop was onder andere, dat we het laatste deel van het échte parcours liepen! Nu zonder publiek, maar de 21ste hopelijk met heel veel publiek. De avond startte wat hectisch, omdat iedereen even moest wennen aan het wisselen, in- en uitstappen, je plekje vinden en ga zomaar door. Maar het doel van deze loop was zeker bereikt; Heerlijk gerend, bijzonder goede sfeer geproefd en een teamspirit die écht een tinteling in je lichaam veroorzaakt! Zo gaaf! Nog maar een paar dagen en dan gaan we echt van start…


De Roparun zit erop! En wat is het onbeschrijfelijk mooi geweest…!

Het is absoluut teveel om te vertellen, maar dat het een onvergetelijke trip zou worden, dat is van de eerste tot en met de laatste minuut uitgekomen. De start was zoals gepland exact om 16.12 uur en na 45 uur en 54 minuten passeerde we de finish in Rotterdam.

Op het moment van finishen stond de teller voor Luxaflex® op ruim €22.000,00! Hiermee zijn we voorlopig op de 17e plaats geëindigd, als het gaat om het sponsorbedrag. Onze binnenkomst na iets minder dan 46 uur levert een 37ste plaats op. Voor ons team was de snelheid zeker van een minder groot belang dan de opbrengst. We hebben een bijzonder hoog bedrag binnengehaald en dit bedrag groeit nog steeds. Wij als team Luxaflex® zijn ongekend trots op het resultaat. We hebben maximaal genoten en willen iedereen die op enige wijze heeft bijgedragen aan dit prachtige resultaat bedanken! Hartelijk bedankt!!

Wil je ons ook steunen?

Doneer dan via onze site!

Doneren kan op een team, maar ook op een individuele deelnemer. Klik hier om jouw donatie te plaatsen… Wij zijn team 215 en je kunt zelfs op een specifiek persoon doneren!

 

T: 075-6214432
E: [email protected]