Lang zullen we leven…

1994 – 2014

September 1993 ‘vonden’ we ons huidige pand, 4 maanden later plaatste we onze eerste advertentie in de Krommenieër en  nog 4 weken later opende we onze deuren. BEKU Krommenie bestaat dit jaar 20 jaar! In deze 20 jaar hebben we enorm veel meegemaakt. We zijn gestart met een ‘basis-assortiment’, zoals we dit in onze vestiging in Alkmaar op dat moment ook hadden staan. Al snel werd ons duidelijk, dat de manier van werken en de service die wij heel normaal vonden, in Krommenie bijzonder goed viel. De waardering die wij kregen voor bijvoorbeeld het altijd gratis bezorgen van gekochte materialen, was voor ons de gewoonste zaak van de wereld. Maar voor veel klanten duidelijk dus niet….

De start

Het assortiment waarmee we startte, paste in een winkel van 500m2, zo groot was de winkel in Alkmaar immers. Ons basisassortiment is letterlijk gekopieërd van BEKU Alkmaar. Omdat ons oppervlakte in Krommenie op dat moment al 640m2 was, betekende dit heel veel ruimte. En terugkijkend op ons idee hierachter, kunnen we misschien wel stellen dat dit de beste zet is geweest, die wij ons toen konden bedenken. We hebben ons assortiment compleet laten vormen door de vraag van onze klanten. Als er twee keer naaar een artikel gevraagd werd, wat wij niet in voorraad hadden, dan lag het er de derde keer dus wel!

Maatwerk

Op het moment dat wij onze deuren opende, werd ook één van de eerste op maat gemaakte schuifwanden geïntroduceerd. Dit trok direct onze aandacht. We werden, mede door onze grote interesse, door de fabrikant overal bij betrokken. We groeide direct helemaal mee in de systemen. Vanwege de schuifwanden en kastinterieurs, groeide we al snel uit onze vestje. De zagerij stond altijd bomvol en overal in de winkel stond schuifdeuren. Allemaal te wachten om geplaatst te worden…
Groot was dan ook ons geluk, toen wij in 2006 ons oppervlakte konden vergroten naar 1000m2. De kantine en het kantoor verhuisden naar boven, de zagerij en de verfafdeling verdubbelden in oppervlakte. Ook de showroom voor onze kasten en zonwering verdubbelde qua formaat.

Ons assortiment maatwerk heeft er ook voor gezorgd, dat ons werkterrein steeds groter werd. Uiteraard komt nog steeds het overgrote deel van onze klanten uit Krommenie, Assendelft en Wormerveer. Maar doordat we met onze schuifwanden en ook onze raamdecoratie ook veel verder komen, hebben we uit de omliggende plaatsen steeds meer vaste klanten weten te vinden. Het feit dat mensen echt bereid zijn om iets verder te reizen voor bijvoorbeeld een blik professionele verf, geeft ons het vertrouwen dat we het goed doen.

BEKU Krommenie in 2014

De crisis is ook bij ons voelbaar, daar lopen we niet voor weg. Maar doordat we altijd goed hebben nagedacht over wat wel en wat niet kon en wij vooral nooit het belang van onze klanten uit het oog zijn verloren, komen we deze lastigere tijden prima door. Onze toekomst ziet er goed uit en we zien volop mogelijkheden. In 2014 gaan we verder, waarmee we in 2013 veel succes hebben behaald. Daarnaast zullen we ons altijd blijven vernieuwen, stilzitten zit namelijk niet in onze genen… In 2014 zullen we op Facebook ons succesvolle spel “Raad…. om welk artikel het gaat” blijven spelen en zullen we daar ook met trots laten zien, wat wij zoal aan werkzaamheden verrichten.
We zullen later dit jaar uiteraard stilstaan bij onze verjaardag. U zult zeker van ons horen!