BEKU gaat verbouwen!

Het is de hoogste tijd…

In februari 2017 bestaat onze winkel in Krommenie alweer 23 jaar! En we durven best hardop te zeggen, dat we in die 23 jaar alles behalve stil hebben gezeten. BEKU is steeds meebewogen met de markt. Hierdoor was de uitbreiding in oppervlakte in 2006 min of meer een noodzaak. Ons assortiment paste simpelweg niet meer in de 650m2 die wij tot dat moment tot onze beschikking hadden. De afgelopen 10 jaren hebben we ons assortiment steeds meer in de bestaande 1000m2 geschoven. Hadden we in 2006 het gevoel zeeën van ruimte te hebben, nu is alles gewoon weer goed afgevuld. Ondanks dat, is het niet overvol en dus nog wel overzichtelijk. Maar nu is de tijd aangebroken, om het assortiment weer eens goed onder de loep te nemen en daar waar nodig aan te passen. En dat hebben we de afgelopen maanden achter de schermen gedaan!

BEKU blijft uiteraard bestaan!

Wat gaat er dan allemaal veranderen? Een belangrijke vraag en om vooral geen onnodige onrust te veroorzaken; de naam BEKU zal absoluut blijven bestaan! Geen indianenverhalen dus, want BEKU Krommenie is en blijft gewoon gevestigd op de plek waar we inmiddels bijna 23 jaar zitten. We stoppen er niet mee, integendeel, we maken een grote stap de toekomst in. Verder zal de bestaande indeling in de winkel volledig opnieuw worden ingericht. Assortimenten zullen weer beter op elkaar worden aangesloten, simpelweg omdat dit meer duidelijkheid gaat geven. Dit alles wordt direct gecombineerd met een compleet nieuwe huisstijl.

Een belangrijke verandering is wel het vervallen van een deel van ons logo. Wij stoppen met de naam Verf & Wand. Ook hierbij een redelijk eenvoudige rede; deze naam dekt de lading al langere tijd niet meer. We verkopen immers heel veel meer dan alleen verf materialen voor wandafwerking. We bouwen geen huizen, zo is het ook weer niet. Maar als het huis eenmaal is gebouwd, dan kunnen we een groot deel van de verdere inrichting wel verzorgen. Het is niet voor niets dat onze klanten zelf regelmatig roepen; “Als je BEKU in mijn woning roept, begint hij spontaan te lachen!” Anders gezegd; Je huis mede mogelijk gemaakt door BEKU.

Vernieuwing en uitbreiding

In 2017 zullen onze bevindingen hierin zichtbaar worden. Assortimenten die meer ruimte nodig hebben, krijgen dit ook. Assortimenten die nu teveel ruimte hebben, worden daar waar mogelijk ingekrompen, maar wel zonder dat deze verloren gaan. Het is namelijk in de eerste plaats wel de bedoeling, dat de hele verbouwing tot een uitbreiding van ons assortiment zal leiden. En dat betekent dus letterlijk, dat wij ook na de verbouwing maximaal ons best zullen doen, om alle klusvragen te beantwoorden. We hebben er zin in…!

Op deze site houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen. Nóg actueler zullen de foto’s en uitingen op onze Facebookpagina zijn, dus hou deze ook zeker in gaten!

Onze verfafdeling

Eén van de grote veranderingen zal in onze verfafdeling zichtbaar worden. Deze afdeling ligt nu helemaal achterin de winkel en zal de grootste afstand afleggen tijdens ‘de verhuizing’. Van helemaal achterin, naar helemaal voorin!

Het assortiment verf is de afgelopen jaren zonder meer het meest veranderd. Alleen zijn alle veranderingen niet direct voor iedereen zichtbaar geweest. Een wijziging vond namelijk meestal plaats in de blikken en dat is aan de buitenkant niet zichtbaar. In onze winkel is het aandeel verf dat als kant en klaar kan worden beschreven (blikken die al op kleur zijn en dus zo uit de stelling kunnen worden gepakt) steeds kleiner geworden. De standaardblikken van Histor zijn al jaren geleden uit onze voorraad verdwenen en momenteel staat er alleen nog FLEXA kant en klaar (ready mixed). Ongeveer 75% van de verf die wij verkopen wordt op kleur gemaakt. En dat is uiteindelijk logisch ook, want naast de oneindige keuze in kleuren, is er vervolgens een bijna oneindige keuze in kwaliteiten. Van eenvoudige muurverf, tot extreem slijtvaste lakken, en van perfect verwerkbare waterbasisverven, tot boenbare kwaliteiten muurverf. Alles is mogelijk!

Verf kopen is niet zo eenvoudig

Verf is echter wel een ingewikkeld assortiment en dat vergt onafgebroken veel aandacht. Zo worden wij ieder jaar 1-2 keer bij de fabrikanten bijgeschoold. Een verkeerd advies heeft immers direct grote gevolgen. En omdat wij zelf ook erg betrokken zijn bij het milieu, vinden wij het belangrijk dit met onze klanten te kunnen delen. Een potje verf kopen is misschien wel helemaal niet zo simpel… De nieuwe afdeling zal worden voorzien van meer specifieke informatie. Welk product en waarvoor te gebruiken. En waarom zou je beter met waterbasis kunnen werken, of wanneer juist niet? De nieuwe verfafdeling zal dit allemaal duidelijk maken.

BEKU is al vele jaren Sigma Select Shop GOLD en Erkens Sikkens Specialist. Dit is een regelrechte erkenning voor het feit, dat wij maar wat goed op de hoogte zijn, van alles rondom de merken Sigma Coatings en Sikkens. Uiteraard zal hier niets aan veranderen…


 


Alle tips

20 december 2016 BEKU gaat verbouwen!
14 september 2016 Dit najaar volop Schuifwanden nieuws!
27 juni 2016 Sigma Rapid
9 april 2016 Kaarten sparen voor… Kensington!
29 februari 2016 PVC vloeren van Quick Step
21 januari 2016 Aan de hand van de meester
21 december 2015 Het jaaroverzicht van 2015
11 december 2015 Maak nu extra voordelig kennis…
16 november 2015 Ook voor de leukste schoenkadootjes!
5 oktober 2015 Shopkorting sparen bij Vomar!