Onze goede doelen

Bijzonder jaar

2018 zit erop! Het was in meerdere opzichten een bijzonder jaar. Zo was 2018 het eerste jaar in ons nieuwe jasje, want nadat onze verbouwing eind oktober 2017 voltooid was, was dit het jaar van de waarheid. We kunnen inmiddels terugkijken en we zijn meer dan dik tevreden! Zelfs tot op de dag van vandaag worden we nog dagelijks verblijd met leuke en enthousiaste reacties van onze klanten.

Maar 2018 was heel veel meer dan ‘BEKU nieuwe stijl’. Soms komen dingen op je pad en het zit in onze aard om juist die dingen dan met beide handen aan te pakken. En in 2018 betekende dit vooral dat we ons hebben beziggehouden met goede doelen. De voldoening die wij daar als team uit hebben kunnen halen, is uniek! Het leven is gehaast, de druk is soms enorm. Maar is dat waar het om werkelijk om gaat? Onze betrokkenheid bij onderstaande goede doelen, heeft ons in ieder geval geleerd dat we meer moeten genieten. Wellicht ons motto voor 2019…?

WNF

Net als voorgaande jaren startte we het jaar met een donatie aan het Wereld Natuur Fonds. Zomaar? Ja, eigenlijk wel! Sinds de verplichte bijdrage voor ieder draagtasje dat wij uitdelen bestaat, sparen wij deze opbrengsten op en doneren wij dit aan het Wereld Natuur Fonds. Zij zijn immers één van de organisaties die zich bezighouden met de bestrijding van de plastic soep en wat ons betreft werkt de verplichte bijdrage het beste, als we de inkomsten die hieruit voortvloeien ook aan dit doel besteden. De opbrengst over het jaar 2017 was ruim €165,00! Ook in 2018 hebben we de opbrengsten verzameld en hierin is heel goed te zien, dat de uitgifte van draagtasjes sterk verminderd; €43,10 is aan het Wereld Natuur Fonds overgemaakt.

Roparun 2018

Als er één doel is waar wij met trots op terugkijken, dan is dit wel onze deelname aan de Roparun van 2018. Een ervaring voor het leven, met als alles omvattende doel; Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.
Wij hebben, samen met 24 andere teamleden, mee mogen doen met team 215, team Luxaflex®. Samen spaarde we ruim €36.000,00 bijeen, iets waar we apetrots op zijn! De ervaring, de vriendschappen én vooral alle reacties voor-, tijdens en na de run zijn onvergetelijk!

Gambia

Aan het eind van het jaar kregen we nóg een mogelijkheid om iets goeds te doen. Dit keer voor een school in Gambia, waar onze dochter in de periode van 14 tot en met 22 december vrijwilligerswerk heeft verricht. Een prachtig project waarvoor het Jac. P. Thijsse College uit Castricum zich al meerdere jaren inzet. Twee keer per jaar gaat er een groep leerlingen uit 4 havo en 5 vwo richting Gambia en helpen daar op de Mansa-Colley Bojang School. Naast het geven van in Nederland voorbereide lessen, wordt er keihard gewerkt aan de bouw en de afwerking van nieuwe lokalen. Op verschillende manieren wordt sponsorgeld opgehaald en in ons geval was dit niet in geld, maar in materialen. Precies díe materialen, waar een groot gebrek aan bestaat. Doordat wij leveranciers en fabrikanten hebben aangeschreven, die ons materialen leveren, waaraan in Gambia een groot gebrek is, hebben we een fantastische hoeveelheid materialen richting Gambia kunnen sturen. Uiteraard met (grote) dank aan bijvoorbeeld firma Felix van der Putten uit Uden. Deze grossier van o.a. het complete assortiment Sigma Coatings verven, heeft maar liefst 200 liter (!!) professionele latex gedoneerd. Voldoende om bijna 2000m2 muren van een mooi kleurtje te voorzien. Daarnaast heeft THR B.V. uit Apeldoorn ook een bijzonder mooi geholpen; zij leverden een flinke doos boordevol tuingereedschappen, waarmee het werken op de eigen groentetuinen van de school stukken eenvoudiger zal worden! Tot slot hebben wij zelf dit pakket compleet gemaakt, door een stapel verfrollers, verfbakken en kwasten te doneren én de bouwvakkers te stimuleren met twee grote stevige kruiwagen mét banden die niet lek kunnen!

Meer informatie rondom dit project vindt je hier.

We kijken terug op een druk, maar o zo prachtig 2018! Tegelijkertijd wensen we iedereen uiteraard een heel gelukkig en bovenal gezond 2019.

Team BEKU Krommenie

Wil je ons helpen?

Hou dan onze website in de gaten en bekijk de doelen die wij sponsoren!

T: 075-6214432
E: [email protected]