BEKU 3.0 is in de maak

De metamorfose die in 2017 is afgerond, heeft ons een compleet ander gezicht gegeven. Waren we bij onze opening in 1994 vooral een doe het zelf winkel, gaandeweg de jaren werden we steeds beter én van steeds verder weg, ook gevonden voor maatwerk-artikelen. Vooral Schuifwanden- en Draaideurkasten op Maat rekte ons verzorgingsgebied flink op. De plannen die wij in 2012 uitwerkte rondom het merk Luxaflex®, zorgde ook in dit assortiment voor een ongekende groei. Deze groei duurt tot op de dag van vandaag voort en inmiddels mogen we ons tussen de grotere dealers van de regio bewegen. De verbouwing die wij 2016 aankondigde, was dan ook niets anders dan logisch.

BEKU 2.0

De metamorfose duurde uiteindelijk 9 maanden! Werkelijk de hele winkel is aangepakt en ieder onderdeel is afzonderlijk uit elkaar gehaald, schoongemaakt (of geschilderd) en weer op een andere plek in elkaar gezet. De totale inrichting leek op geen enkele wijze meer op die van zomaar een doe het zelf winkel. Er verrees een zeer complete woonafdeling met gordijnen, diverse soorten vloerbedekkingen, raamdecoratie, behang en natuurlijk onze Luxaflex® Inspiration shop en Kasten op Maat. Op 3  verschillende plekken in de winkel werden stukjes woonkamer nagebootst en zelfs de meubels die er voor de aankledingen stonden, werden zo nu en dan verkocht.
Het doe het zelf deel werd helemaal opnieuw ingericht en de zorgvuldig gepoetste stellingen leken wel nieuw! Voor ons was de grootste verrassing, dat ons bestaande assortiment op iets meer dan de helft van het winkeloppervlakte gepresenteerd werd en er gewoon ook echt stond!

25 jaar

In 2019 beleefde ons 25-jarig jubileum. Een fantastisch jaar, waarvan wij zo ongekend hebben genoten! Het hoogtepunt was een weekend Texel met ons hele team + aanhang. Het weer was om te janken, maar we hebben 2 dagen en 2 nachten alleen maar gelachen! We zijn ontzettend verwend, op het moment dat wij ons team wilde verwennen voor de jarenlange inzet.

Het jaar was nog maar net voorbij, toen in de winter van 2020 onze meest belangrijke leverancier omviel. Een faillissement die we niet direct zagen aankomen en waarvan we de gevolgen vooral niet hebben kunnen inschatten. Vanaf dat moment werden we gedwongen onze artikelen bij meer dan 20 verschillende leveranciers in te kopen, in plaats van bij één leverancier. Het heeft uiteindelijk ongeveer een jaar geduurd, voordat we alle assortimenten weer volledig konden aanvullen. En alsof het niet erger kon, overviel Corona ons in ditzelfde jaar… De drukte tijdens de eerste lockdown was gigantisch, de moeite die het kostte om de winkel vol te houden was net zo gigantisch.

Leverproblemen

Helemaal aan het eind van 2020 stopte de topdrukte vanuit het niets… Vanaf 15 december werden we gedwongen de deuren te sluiten en begon er een nieuwe uitdaging. Bestellingen klaarmaken, die op afspraak konden worden afgehaald. In de drie maanden die volgde, mochten we steeds iets minder. Uiteindelijk kregen we vanaf het voorjaar weer langzaam steeds meer bewegingsvrijheid en mocht de winkel steeds een beetje meer open. De blijdschap die dit moest brengen, werd overschaduwd door oplopende leverproblemen van ongeveer alle leveranciers waarmee we samenwerken. Grondstofproblemen, continu veranderende prijzen en ga zo maar door. Ons team heeft onafgebroken alle zeilen bijgezet en er steeds het beste van weten te maken. En uiteindelijk weten we natuurlijk ook heel goed, dat wij zeker niet zoveel mogen klagen als bijvoorbeeld bedrijven in de horeca. We hebben vergeleken met die ondernemers eigenlijk alleen maar mazzel gehad!

Veranderen wordt noodzakelijk

We hebben in 2021 steeds duidelijker ingezien, dat wij, als ‘kleine zelfstandige’, misschien wel veel meer moeite hebben gehad om alles gewoon te laten lijken. We hebben steeds geprobeerd te laten lijken, alsof er bijvoorbeeld helemaal geen leverproblemen waren. Dit terwijl er achter de schermen steeds oplossingen moesten worden gevonden, omdat leveringen niet of slechts deels kwamen. In combinatie met de drukte in de branche (de woningverkoop bleef alle records verbreken) was dit flink aanpoten. Langzaam ontstond het besef dat we moesten veranderen om mee te kunnen blijven komen. BEKU Krommenie is al meer dan 27 jaar volledig zelfstandig, maar het wordt steeds onmogelijker om alles bij te houden. Assortimentswijzigingen, prijswijzigingen en ga zo maar door…

BEKU 3.0 is dé oplossing!

We geven nog niet meer prijs, want we verrassen nu eenmaal graag… Maar we hebben vanaf de zomer van 2021 keihard nagedacht, gesproken en ontwikkeld en we zijn dan ook supertrots om BEKU 3.0 aan jullie te presenteren! Wil je meer weten over de transformatie naar Hubo? klik hier.

 

Ben je nieuwsgierig geworden?

Volg ons ook op Facebook!

T: 075-6214432
E: [email protected]