Tuinkalender

We helpen je graag op weg, ook bij alle voorkomende klussen in de tuin! In samenwerking met Ecostyle, onze belangrijkste leverancier van diverse soorten bemesting voor in iedere tuin, houden we onze Tuinkalender bij. Iedere maand boordevol tips, die passen bij de tijd van het jaar.

Help je planten een handje

Normaal heeft januari zo’n 14 vorstdagen. Dit jaar is het voorlopig relatief warm. Januari 2018 houdt zich wél aan een andere ‘weerwet’. Die van de harde wind. Bind -vooral wintergroene- jonge bomen, planten en heesters aan of maak ze vast. Bij kou, draai uw buitenkraan dicht en help ook je planten een handje.

Tuinieren in Januari

Algemeen
Is het niet te vochtig, dan is schuttingonderhoud een goed idee. Met Terrasreiniger ben je al een eind op weg.

Je gazon in Januari

  • Valt er sneeuw? Laat het vooral liggen. Ook een dikke laag sneeuw. Het laagje isoleert de bodem, waardoor de temperatuur in de bodem minder schommelt en plantenwortels bijvoorbeeld ook minder snel bevriezen. Als u de sneeuw wel van het gazon afhaalt, dan kan de bodem en toplaag sneller verdichten.
  • Sneeuwschimmel vanwege het vochtige weer? Hark de plekken weg en verbeter uw gazononderhoud.

Je siertuin in Januari

  • Snoei uw bessen en fruitbomen, blijf af van holle stengels
  • Help je planten  als het nodig is de winter door. Blijf bijvoorbeeld, zolang het niet vriest en het droog is, je (kuip)planten water geven.
  • Neem wat zaadcatalogi door en zoek zomerbollen uit

Je moestuin in Januari

  • Kiem voor in vensterbank of kas
  • Beginnen met een moestuin? Maak plannen en test vast de bodem.

Heb jezelf uiterst handige Tuintips, dan plaatsen wij deze maar wat graag op onze site. Stuur de tips naar [email protected]. Geef eventueel even aan of je naam wel of niet vermeld mag worden… Alvast bedankt!

Heb je zelf ook handige tips?

Stuur ze naar ons door!

Handige tips zijn altijd welkom! Heb je een tip en wil je deze met ons delen, stuur deze dan in een mail. Wij zullen de tip(s) direct plaatsen!

T: 075-6214432
E: [email protected]