Tuinkalender

We helpen je graag op weg, ook bij alle voorkomende klussen in de tuin! In samenwerking met Ecostyle, onze belangrijkste leverancier van diverse soorten bemesting voor in iedere tuin, houden we onze Tuinkalender bij. Iedere maand boordevol tips, die passen bij de tijd van het jaar.

Het is augustus; Ongeveer alles in de tuin groeit als kool! Tot nu toe heeft de zomer van 2020 alle ingrediënten voor een groene en bloeiende tuin. Na een droge start is er uiteindelijk toch ook regelmatig neerslag geweest en als het aan de begroeiing ligt, zijn temperaturen van 25 graden of meer, helemaal niet nodig…

Tweede snoeibeurt buxus en hagen

Hoe vaker je een buxus snoeit, hoe meer de plant gaat vertakken en hoe voller de plant wordt! Het beste is om de buxus in de zomer minimaal twee keer te snoeien. De tweede keer is het beste in augustus tot midden september. Als je later gaat snoeien kan het zijn dat de jonge takjes de eerste vorst moeilijk kunnen trotseren. Let op; niet snoeien als de zon volop schijnt, dan verbrandt de buxus op de snoeiplekken.

Stappenplan; Stekken

  • Als voorbeeld het stappenplan voor het stekken van de hortensia:
  • Knip een stek van de hortensia af (neem van niet-bloeiende zijscheuten stekken van ongeveer 7 centimeter lang) en gooi de slappe top van de stek weg en gebruik het hardere stuk stengel eronder.
  • Kort de stek vervolgens zo ver in dat er nog twee of drie bladeren aan zitten
  • Doe de stek in een pot en gebruik hiervoor Potgrond  voor Huis en Tuin. Door de rulle structuur kan de stek goed wortelen.
  • Plantenstekken zijn erg gevoelig voor verdrogen. Je kunt ze wel op een warme plaats zetten, maar niet in de volle zon. Een tip is om over de plant een doorzichtige plastic zak heen te doen. Zo ontstaat een ideale, warme en vochtige omgeving.
  • Na enkele weken komen er wortels en beginnen de stekken uit te lopen. Je kunt de kluit dan voorzichtig uit elkaar halen en de stekken opnieuw uitzetten/ planten, zodat ze direct door kunnen groeien.
  • Het is wel belangrijk de potgrond voortdurend vochtig te houden in de zomer!

Heb je zelf ook handige tips?

Stuur ze naar ons door!

Handige tips zijn altijd welkom! Heb je een tip en wil je deze met ons delen, stuur deze dan in een mail. Wij zullen de tip(s) direct plaatsen!

T: 075-6214432
E: [email protected]