Tuinkalender

We helpen je graag op weg, ook bij alle voorkomende klussen in de tuin! In samenwerking met Ecostyle, onze belangrijkste leverancier van diverse soorten bemesting voor in iedere tuin, houden we onze Tuinkalender bij. Iedere maand boordevol tips, die passen bij de tijd van het jaar.

De laatste loodjes van de zomer…

Na de veelbelovende start van augustus, heeft halverwege de maand een meer Nederlands weertype ons land bereikt. Voor sommigen hoefde er geen stop op het prachtige zomerweer te komen, voor veel tuinen was het inmiddels écht wel nodig dat er een flinke natuurlijke douche overheen zou gaan… Dan nu september. Een maand waarin we afscheid zullen nemen van de zomer en ons dus opmaken voor een nieuw seizoen. Of dit het leukste seizoen is, dat is persoonlijk. Maar mooi is het zeker, want wie van kleur houd, die zal de herfstkleuren ook prachtig vinden!

Tips

  • Om de planten langzaam voor te bereiden op de winter, is het raadzaam om de borders vanaf september een halve dosering organische meststof toe te dienen. Planten worden hierdoor sterker en dus minder kwetsbaar voor de koude periode die volgt.
  • Doordat het meestal in september steeds vochtiger wordt, ontstaat er sneller groene aanslag op de tegels. Geen fraai gezicht, maar heel eenvoudig te verhelpen. Met Terrasreiniger wordt op een snelle en milieuvriendelijke manier alle aanslag op stenen, glazen en houten oppervlakken verwijderd. De organische vetzuren laten de storende aanslag verdwijnen.
  • Voorjaarsbloeiende bollen poten. Van krokussen, narcissen en sneeuwklokjes kunt u vanaf september de bollen en knollen (krokussen zijn knolgewassen) planten.
  • Zet tweejarige planten die u eerder heeft gezaaid, nu op hun definitieve groeiplek. Het komende jaar moeten ze gaan bloeien.

Heb jezelf uiterst handige Tuintips, dan plaatsen wij deze maar wat graag op onze site. Stuur de tips naar [email protected]. Geef eventueel even aan of je naam wel of niet vermeld mag worden… Alvast bedankt!

Heb je zelf ook handige tips?

Stuur ze naar ons door!

Handige tips zijn altijd welkom! Heb je een tip en wil je deze met ons delen, stuur deze dan in een mail. Wij zullen de tip(s) direct plaatsen!

T: 075-6214432
E: [email protected]